Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2011,
21.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slovenija Kazahstan Slovaška

Torek, 12. 4. 2011, 21.20

8 let

Kazahstan že v prvi tretjini razkril slabosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska izbrana vrsta je v Tivoliju odigrala pripravljalno tekmo proti Kazahstanu, od domačih navijačev pa se je poslovila s porazom 0:3. Vsi zadetki so bili doseženi v prvi tretjini.

Za slovensko izbrano vrsto je bil obračun s Kazahstanom pred odhodom v Bratislavo zadnja tekma pred domačim občinstvom, hkrati pa je imel tudi dobrodelni pomen, saj je šel izkupiček od vstopnic za žrtve katastrofe na Japonskem, oboje pa za gledalce ni bil dovolj privlačen magnet, dvorana je bila le do polovice napolnjena.

Osemnajst sekund za dva zadetka

Gostje so prišli do hitrega vodstva, ko je v tretji minuti po desni strani bliskovito krenil Maksim Beljajev, podal na dolgo vratnico, tam pa je Fedor Poliščuk podstavil palico, plošček pa je končal za hrbtom Roberta Kristana. Dve minuti kasneje je imela Slovenija prvi ''power-play'' na tekmi, kjer je Mitja Robar z modre hitro pridrsal pred vrata, sprožil strel iz prve, a zadel vratarja Vitalija Jeremejeva. V sedmi minuti je po strelu Sabahudina Kovačeviča do odbitka prišel Mitja Šivic, a se je znova izkazal vratar nasprotnikov.

Igra se je v nadaljevanju selila iz ene v drugo tretjino, domačim je največ preglavic povzročal hitri Roman Starčenko, ki je zapretil iz dveh protinapadov. Kot kaže, so bili izbranci v zadnji minuti prve tretjine z glavami že v slačilnici, saj so Kazahstanci potrebovali vsega 18 sekund za dva zadetka. Najprej je ob igralcu manj slabo posredoval Kristan, saj ga je iz skorajda mrtvega kota prelisičil Talgat Žajlavov, slabih 11 sekund pred koncem pa je s strelom iz prve v polno zadel Jevgenij Bumagin.

Umirjena druga tretjina

Prvo priložnost v drugi tretjini so si pripravili Kazahstanci, kjer je imel Andrej Gavrilin prazna vrata, a meril mimo. Zamujena priložnost je le nekoliko streznila domače, ki so prevzeli pobudo in si pripravili nekaj strelov (Matej Hočevar, Klemen Pretnar in Žiga Jeglič), v 28. minuti pa imeli igralca več, vendar jim ta ni prinesel znižanja rezultata. ''Risi'' so imeli tudi v nadaljevanju nekoliko več od igre, za odtenek več časa preživeli v napadalni tretjini, vendar pa si niso uspeli pripraviti nevarnejših priložnosti za zadetek.

Ekipi nenevarni

Tudi začetek zadnje tretjine ni nakazal, da si bosta tekmeca pripravila resnejše priložnosti, kot prvi pa so resneje zapretili gostje, do strela je prišel Starčenko. Kazahstan bi lahko prišel do povišanja vodstva v 46. minuti, ko je imel igralca več. Peterica je namreč izigrala domačo četverko, plošček je prišel pred vrata, kjer je Gavrilin meril prek gola. Nedolgo zatem je imela enako situacijo slovenska izbrana vrsta, peterka Tičar, Sabolič, Jeglič, Robar in Gregorc je lepo kombinirala, si pripravila nekaj strelov, vendar noben ni zadel cilja. Do konca obračuna so imeli gostje še dva ''power-playa'', vendar se niso več preveč prizadevali, da bi prišlo do povišanja vodstva.

Ne spreglejte