Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 1. 2016,
16.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Montreal Canadiens zimska klasika Anaheim Ducks

Petek, 1. 1. 2016, 16.45

7 let, 12 mesecev

Kanadčani zagospodarili pred 67.246 gledalci na zimski klasiki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Montreal Canadiens so na stadionu Gillette v Massachusettsu nadigrali gostitelji Boston Bruins in pred 67.246 gledalci dobili prvojanuarsko zimsko klasiko s 5:1.

Velika tekmeca iz Bostona in Montreala sta tekmovalno leto odprla na zimski pravljici na štadionu NFL prvakov New England Patriots v Massachusettsu. A prav nič pravljično se obračun ni začel in končal za domače Kosmatince, saj so Kanadčani zagospodarili že kaj hitro. Tuukki Rasku ni pomagal niti na čeladi upodobljen zvezdnik Patriotsov Tom Brady, saj je moral Finec po plošček v svojo mrežo že ob prvi pravi akciji, ko ga je na kolena spravil David Desharnais.

Da je bila slaba volja še večja, je na začetku drugega dela poskrbel Paul Byron, živce domačih pa je še dodatno zrahljal eden od junakov srečanja, povratnik po poškodbi Brendan Gallagher, ki je še pred drugim odmorom zvišal na 3:0. Na drugi strani se je do zadnje tretjine med vratnicama odlično držal čuvaj mreže Mike Condon, ki je spretno zaustavljal poskuse gostiteljev.

Ti so na začetku zadnjega dela le uspeli premagati sicer zanesljivega 25-letnika. Nekaj upanja je Bostonu vrnil Matt Beleskey, ki je dvignil svoje moštvo, domači so postajali vse bolj nevarni. In ko se je zdelo, da se bo prej zatresla Condonova mreža kot Raskova, je Montreal udaril iz protinapada. Glavna krivca za novo vodstvo s +3 sta bila Gallagher in Max Pacioretty. Prvi je po podaji Tomasa Plekaneca ušel, na drugi strani lepo našel kapetana, ta pa zaključil akcijo. Piko na i visoki zmagi je s svojim drugim zadetkom na zimski klasiki dodal Byron, ki je minuti in pol pred koncem za Raskov hrbet poslal odbitek

Montreal, ki je med obračunom ostal brez napadalca Dala Weisea (poškodba zgornjega dela telesa), je zdaj spet na vrhu atlantske divizije, medtem ko je Boston tretji.

Na preostali tekmi je prav tako slavila kanadska ekipa, in sicer so hokejisti Vancouver Canucks po kazenskih strelih z 2:1 strli odpor Anaheima.

Ne spreglejte