Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 11. 2013,
18.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Vancouver

Ponedeljek, 25. 11. 2013, 18.45

8 let, 5 mesecev

Kako je junak Kopitar zavil Vancouver v črno? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Anže Kopitar je v ligi NHL z Los Angeles Kings v gosteh ugnal Vancouver. Zmagoviti gol je v podaljšku prispeval prav Hrušičan. Ondrej Pavelec (Winnipeg) je dočakal jubilejno stoto zmago.

Los Angeles Kings je v 14. minuti v vodstvo povedel Kyle Clifford, v 38. minuti je rezultat izenačil Christopher Tanev, v 47. minuti pa je jeziček na tehtnici v korist gostiteljev potisnil Šved Henrik Sedin. Podajo je prispeval njegov brat Daniel. Kralji se niso predali, tri minute pred koncem rednega dela pa je podaljšek priigral Mike Richards. Nato pa je v 48. sekundi podaljška v Rogers Areni zablestel Anže Kopitar in dosegel zmagoviti zadetek. To je njegov sedmi zadetek v tej sezoni. Lepo ga je zaposlil Slava Vojnov, vratar Vancouvra Roberto Luongo pa je bil ob natančnem strelu v zgornji kot vrat nemočen. "Znašel sem se v ugodnem položaju in zakričal Slavi. Za vsak primer, da me opazi. Plošček sem povzdignil nad vratarjevo rokavico," je po tekmi povedal Hrušičan, ki je mnenja, da so včasih zmage, doseženi po preobratih, dobrodošle. "Res je, v prvi vrsti si ne bi smeli dovoliti, da se znajdemo v takšnem položaju (zaostanek z 1:2 vse do 57. minute, op. p.), a takšne zmage te napolnijo z energijo."

Canucks so izgubili tekmo, ki bi jo z malce sreče lahko pripeljali do zmage po rednem delu, to je bil že sedmi poraz Vancouvra v zadnjih osmih tekmah. Po desetih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe stopala se je na led vrnil Jeff Carter in bil med junaki srečanja, saj je prispeval podajo za izenačujoči zadetek Richardsa.

Winnipeg je prekinil niz štirih zaporednih porazov, 26-letni Čeh Ondrej Pavelec pa se je razveselil jubilejne stote zmage v ligi NHL. Tudi Tampa je po štirih neuspehih končno dočakala zmago. S prepričljivih 5:0 so padli New York Rangers, z dvema zadetkoma in podajo pa je blestel slavljenec Martin St. Louis, ki je pred srečanjem prejel v dar srebrno hokejsko palico. Razlog? Prejšnji torek je v Los Angelesu odigral tisočo tekmo v ligi NHL in postal 286. igralec v zgodovini, ki se lahko pohvali s takšnim mejnikom.

Debi v dresu Edmontona je doživel Ilja Brizgalov, ki je priložnost med vratnicama Naftarjev dobil potem, ko je nerazpoloženi Devan Dubnyk v drugi tretjini klonil že četrtič. Ruski veteran, ki se mu je pred sezono odrekla Philadelphia, v svoje vrste pa ga je pred dobrima dvema tednoma sprejelo kanadsko moštvo, je do konca tekme v svojo mrežo spustil le en plošček in ubranil 12 strelov. Na drugi strani pa je mrežo aktualnih prvakov dodobra zaščitil Corey Crawford, ki je zaustavil 24 od 25 poskusov Edmontona.

Zelo vroče je bilo v Bostonu, kjer so Kosmatinci Sidneyju Crosbyju 0,3 sekunde pred zvokom sirene dopustili, da je izsilil podaljšek, v katerem pa je vse upe Pingvinov pokopal Torey Krug in podprvake utrdil v vodstvu vzhodne konference.

Ne spreglejte