Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 5. 2013,
22.02

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

svetovno prvenstvo v hokeju Sean Simpson

Ponedeljek, 20. 5. 2013, 22.02

3 leta, 7 mesecev

Josi: Najboljša dva tedna naših življenj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Srebrni švicarski hokejisti so se vrnili v domovino. V Zürichu jih je pričakalo 3.000 navijačev. Prvotno razočaranje je minilo, najkoristnejši igralec Roman Josi: "Najboljša tedna naših življenj".

Po 60 letih so si Švicarji na svetovnem prvenstvu spet nadeli medalje – tokrat srebrne . Niz devetih švicarskih zmag so v finalu končali Švedi, ki so se po letu 2006 spet veselili naslova najboljših na svetu. Švicarji, ki so spisali res lepo hokejsko zgodbo, so bili po tekmi razumljivo razočarani, saj je bilo prvo zlato na dosegu rok, a bodo na svetovno krono morali še počakati. Po prespani noči so se misli nekoliko zbistrile, srebrne hokejiste pa je z novim elanom in pozitivizmom navdalo 3.000 privržencev, ki je svoje ljubljence pričakalo na letališču v Zürichu. Najkoristnejši igralec 77. svetovnega prvenstva in eden najbolj priljubljenih hokejistov s križem na prsih Roman Josi je bil ob vrnitvi navdušen nad množico. ''Kakšen sprejem, res neverjetno. Vedeli smo, da doma vlada evforija, a kaj takega nismo pričakovali. To je noro,'' je dejal 22-letni branilec in razkril skrivnost uspeha: ''Mislim, da je bil ključen ekipni duh. Dva tedna smo trdo delali in ni nam žal. To sta bila najboljša tedna naših življenj. Res smo prava družina, ki se zna tudi pozabavati. Srebrna medalja je za nas nekaj največjega, kar smo kdaj doživeli.''

Simpson: Najboljše moštvo vseh časov

Da so s svojimi predstavami dosegli veliko stvar, se je ob vrnitvi zavedel tudi Reto Suri, ki je po finalnem porazu obsedel razočaran in še dolgo časa razmišljal, zakaj jim ni uspelo. ''Še kar nekaj časa po tekmi smo hodili drug mimo drugega razočaranih obrazov, saj smo si resnično želeli zlato. A počasi se vsak začenja zavedati, kaj smo naredili. Moje sanje so se uresničile – na prvem prvenstvu sem soigralcem pomagal do medalje,'' je bil navdušen debitant na svetovnih prvenstvih Suri.

Na drugi strani pa je 33-letni Julien Vauclair odigral že dvanajsto prvenstvo in si priigral mesto v zvezdniški zasedbi All Star, ki so jo izbrali novinarji: ''Da sem lahko pri svoji starosti izkusil medaljo, je res nekaj neverjetnega.'' Neverjetno pa se je po prihodu v Zürich po poročanju švicarskih medijev počutil tudi dirigent čete Sean Simpson, ki je Švicarje vodil že na četrtem prvenstvu in ki je podobnega mnenja kot Josi – do uspeha jih je pripeljal ekipni duh. ''Vedeli smo, da imamo v Švici podporo, navijači pa so nas odlično podpirali tudi na prvenstvu. Hvala vsem. In v prvi vrsti hvala tej čudoviti ekipi, najboljšemu moštvu vseh časov. Bili so neverjetni, pokazali so karakter, dali so vse od sebe. Zato je prišel uspeh,'' je svoje varovance, ki se zdaj odpravljajo na zaslužen počitek, pohvalil 53-letni kanadski strateg.

Ne spreglejte