Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2023,
12.22

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Gaber Glavič HDD Jesenice Joonas Larinmaa Alpska liga

Četrtek, 2. 2. 2023, 12.22

1 leto, 2 meseca

V tabor železarjev Finec Joonas Larinmaa

Jesenški napad z novo močjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
HDD Jesenice | Jeseniški ekipi, ki jo je pred dnevi zapustil napadalec Andrej Galuškin, se priključuje finski napadalec Joonas Larinmaa. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseniški ekipi, ki jo je pred dnevi zapustil napadalec Andrej Galuškin, se priključuje finski napadalec Joonas Larinmaa.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, od katerih se je pred dnevi poslovil ruski napadalec Andrej Galuškin, imajo novega člana. Železarjem bo v nadaljevanju Master Rounda in končnici pomagal finski napadalec Joonas Larinmaa, ki se bo ekipi priključil v petek.

HDD Jesenice
Sportal Prva jeseniška zmaga v skupini master

Gorenjska ekipa je redni del Alpske lige končala z zgolj tremi porazi in zanesljivim prvim mestom ter se neposredno uvrstila v četrtfinale. A še pred tem igra t. i. Master Round, ki se ni začel po njenih željah - na računu ima dva poraza in zmago. 

Jeseničani bodo tekmovanje nadaljevali zvečer pri mladem moštvu Salzburga, tam jim ne bo več pomagal ruski napadalec Andrej Galuškin, ki se je pred dnevi poslovil od kluba in bo sezono končal drugje. So pa pri HDD Sij Acroni Jesenice naznanili, da so svoje vrste okrepili z novim članom.

V petek se jim bo pridružil 30-letni finski napadalec Joonas Larinmaa, ki je zadnjih sedem sezon v vlogi pomočnika kapetana večinoma igral v drugi finski ligi.

V zadnji je ekipi TUTO Hockey pomagal obstati v tekmovanju, na 53 ligaških tekmah je osemkrat zadel in prispeval 23 asistenc. Letošnjo sezono je začel v tretji švedski ligi, v kateri je odigral 23 tekem (dva gola, 13 asistenc). 

"Glede na izkušnje in njegovo željo po dokazovanju v našem hokejskem okolju verjamem, da bo dodana vrednost na preostalih tekmah Master Rounda in v končnici," meni Gaber Glavič. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Glede na izkušnje in njegovo željo po dokazovanju v našem hokejskem okolju verjamem, da bo dodana vrednost na preostalih tekmah Master Rounda in v končnici," meni Gaber Glavič. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Glavič: Verjamem, da bo dodana vrednost

"Joonas je izkušen napadalec, ki bo prinesel novo energijo med naše nosilce igre v napadu. Je pameten igralec pri odločitvah brez ploščice. Dober je tako v vlogi podajalca kot strelca. Glede na izkušnje in njegovo željo po dokazovanju v našem hokejskem okolju verjamem, da bo dodana vrednost na preostalih tekmah Master Rounda in v končnici ter nam pomagal do zastavljenih ciljev," je v klubski mikrofon dejal trener Jeseničanov Gaber Glavič. 

Jeseničani so na lestvici Master Round trenutno vodilni, točko za njimi sta Ritten in Cortina.

Finale DP (hokej, 2. tekma): HK Sij Acroni Jesenice - HDD SŽ Olimpija
Sportal Še drugi poraz Jeseničanov v drugem delu Alpske lige
Ne spreglejte