Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2013,
10.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jesenice Miha Rebolj

Sreda, 3. 4. 2013, 10.10

6 let, 6 mesecev

Jesenice brez EBEL, posluha je bilo premalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti HD Jesenice mladi bodo v prihodnji sezoni nastopali v ligi INL in novoustanovljenem tekmovanju EBJL U18. Interesa za obuditev profesionalnega članskega moštva na Jesenicah je bilo premalo.

Po lanskoletnih peripetijah na Jesenicah, ki so se dogajale okoli HK Jesenic, nekateri niso kar tako želeli dopustiti, da bi se bogata tradicija hokeja v "železarskem mestu" končala. Zavihali so rokave in v okviru HD Jesenice mladi obudili članski hokej, pri čemer so sodelovali tako veterani kot mladina, na kateri sloni prihodnost gorenjskega hokeja. Oblikovali so člansko ekipo, s katero so nastopali v državnem prvenstvu in se jim je uspelo prebiti do polfinala, v katerem so se pomerili z večnimi tekmeci HDD Olimpije. Pa čeprav to ni bil večni derbi, kot sta jih v preteklosti odigrali najtrofejnejši slovenski moštvi, je vsaj nekoliko obudil spomine na obračune, ki sta jih spisali takrat še obe profesionalni ekipi. Na Jesenicah so se trudili novo hokejsko zgodbo HD Jesenice mladi predstaviti potencialnim sponzorjem, ki bi bili v veliko pomoč pri vrnitvi članske ekipe v EBEL. A kot je že prejšnji teden v pogovoru za Sportal dejal predsednik društva Miha Rebolj, je "duh iz preteklosti prevzel nase velik del bremena, zato bo madež zelo težko sprati." In črnoglede napovedi so se uresničile. "Očitno ni volje, interesa in prisotne želje, da bi se hokej na Jesenicah vrnil na pota bogate tradicije, polne železarskega ponosa, čustev, trme, solz sreče ter žalosti, porazov in zmag; elementov, ki predstavljajo šport in hokej," je v sporočilu za javnost razmišljanja strnil Miha Rebolj.

Priključitev INL in EBJL U18

Posledično so se pri HD Jesenice mladi odločili, da se priključijo mednarodni ligi INL, saj sredstev, s katerimi bi sestavili profesionalno ekipo, ki bi jih zastopala v EBEL, nimajo. Tako bo v prihodnji sezoni v INL igralo pet slovenskih članskih ekip. Poleg HK Playboy Slavije in HK Prosports.si Triglav, ki sta v ligi sodelovali že letos, še člani Maribora, Celja in zdaj tudi Jesenic. Poskrbeli pa bodo tudi za mlajše rodove, kar je ne nazadnje primarni cilj društva, in sicer bodo vstopili v novoustanovljeno ligo EBJL U18 (Erste Bank Juniors League). Da dobro delajo z mladimi, so dokazali že v letošnji sezoni, ko so se v EBYSL U20 prebili vse do polfinala. "Osredotočili se bomo na razvoj mladih in jim v danih okoliščinah po najboljših močeh poskušali zagotoviti najboljše okolje za osebni ter športni razvoj," dodaja Rebolj. V nadaljevanju si lahko preberete del izjave za javnost predsednika HD Jesenice mladi Mihe Rebolja.

Ne spreglejte