Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2014,
10.33

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga INL Triglav Kranj HK Celje HDK Maribor HKMK Bled

Ponedeljek, 10. 2. 2014, 10.33

4 leta, 9 mesecev

Jeseničani napovedali resno kandidaturo za skok v končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nedelja je bila za slovenske klube uspešna. Playboy Slavija in Team Jesenice so se veselile pomembne zmage. Triglav Kranj je po napetem obračunu s 3:2 ugnal Celje.

Železarji so na gostovanju prikazali odlično predstavo ob igralcu več, saj so kaznovali praktično vsako napako domačih hokejistov. Ti so sicer v 10. minuti povedli, saj so bili tudi sami uspešni v "power-playu". Osem minut zatem je za izenačenje poskrbel Sašo Rajsar, ki je bil natančen ob igralcu več. V tem elementu igre so Team Jesenice blestele tudi v drugi tretjini. Ob igralcu več so namreč Jeseničani dosegli tudi drugi in tretji zadetek, med strelce sta se vpisala Jure Dolinšek in Marjan Manfreda. Drugi je 13 sekund pred piskom sirene povišal na 4:1, v zadnji tretjini pa dosegel še svoj tretji gol na tekmi. Tri minute pred koncem so železarji dosegli še peti zadetek ob igralcu več na ledu. Tokrat se je med strelce vpisal Peter Bizalj.

Hokejisti Slavije so pred domačimi navijači dosegli pomembno zmago, saj z njo ostajajo v boju za končnico. Navijači so videli pravo "play-off" tekmo. Obe ekipi sta igrali disciplinirano v obrambi, glavno besedo pa sta imela oba vratarja, uspešnejši je bil Uroš Puš, ki je zbral 29 obramb in ohranil mrežo nedotaknjeno. Sicer pa je vladala živčnost na obeh straneh, sodniki so pokazali kar lepo število izključitev. Že po 29 sekundah igre je moral na kazensko klop Pontus Moren, kar so Playboyi izkoristili, v drugi minuti igre se je tako med strelce vpisal Luka Ščap. Drugo tretjino so zaznamovale predvsem izključitve, bilo jih je kar za 30 minut. Kljub temu sta mreži ostali nedotaknjeni. V zadnjem delu igre so gostje šli na vse ali nič, poskusili tudi brez vratarja, kar pa se jim je maščevalo, saj jim je Luka Šimunovič z drugim golom zabil zadnji žebelj v krsto.

Slovenski obračun je bil napet do samega konca. Bolje so začeli hokejisti Triglava, ki so prišli v vodstvo že v prvi minuti, med strelce se je ob igralcu več vpisal Anže Terlikar. Hokejisti iz knežjega mesta so se nato zbrali in v 15. minuti poskrbeli za preobrat. Izenačil je Miha Mercina, za 2:1 pa je bil natančen Nejc Kastelic. V drugi tretjini sta bila glavna na igrišču vratarja, ki nista dopustila zadetka. V zadnjem delu igre so gostje krenili po izenačenje, do katerega so prišli v 49. minuti, ko je ob igralcu manj zadel Jernej Vodnjov. Ko je že kazalo, da bo potreben podaljšek, je 21 sekund pred koncem zmagovalca določil Terlikar, ki je končal tekmo, kot jo je začel. Z zadetkom.

Prav nihče si po osmih minutah ni mislil, da bo Maribor na gostovanju pri aktualnih prvakih na koncu doživel manjšo katastrofo. Lisjaki so namreč v osmi minuti celo ob igralcu manj prišli v vodstvo, med strelce se je vpisal Aljaž Ogrizek. Nato pa se je začelo. Do konca prvega dela igre so prejeli kar neverjetnih sedem zadetkov. S tem je postalo jasno, da presenečenja ne bo. Do konca tekme so levi Mariboru zabili še pet zadetkov in se veselili zmage z 12:1.

Ne spreglejte