Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 8. 2013,
20.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sidney Crosby

Ponedeljek, 26. 8. 2013, 20.02

8 let

Javorjevi listi že začeli akcijo za ubranitev zlatega olimpijskega odličja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kanada, ki brani olimpijsko zlato v hokeju na ledu, je v nedeljo začela prvo reprezentančno akcijo pred olimpijskimi igrami v Sočiju. Selektor Mike Babcock ima na seznamu kar 47 hokejistov.

Kanadčani so na olimpijskih igrah osvojili že osem zlatih odličij, zadnje leta 2010 v domačem Vancouvru. Na prihodnjih olimpijskih igrah, ki bodo na sporedu v ruskem Sočiju, bodo tako napadali že deveto najžlahtnejše odličje. V ta namen so se v nedeljo zbrali v Calgaryju, kjer igralce čaka prvi tabor. Ta sicer ne bo namenjen kakšnim napornim pripravam, predvsem je namenjen druženju in spoznavanju. Na seznamu kandidatov za nastop na olimpijskih igrah je kar 47 hokejistov, od tega jih je 15 osvojilo zadnjo zlato medaljo na olimpijskih igrah.

Kot že omenjeno, resni treningi ne bodo v ospredju, nekateri igralci celo ne bodo stopili na led, saj bi Kanadska hokejska zveza morala v tem primeru za vsakega posameznika plačati visoko zavarovalnino. ''Bilo bi lepo, če bi tudi sam stopil na led, vendar pa se je izteklo tako, da na koncu ne bom. Tako ali tako treningi tokrat niso primarnega značaja, veliko bom od srečanja odnesel tudi pri zadevah, ki se bodo odvijale zunaj ledenih ploskev. Vemo namreč, da nas čaka kar nekaj predavanj na različne teme, ki se navezujejo na olimpijske igre,'' pravi eden izmed zvezdnikov Sidney Crosby.

Generalni direktor Steve Yzerman bi si sicer želel, da bi kandidati preživeli skupaj več časa, saj pravih priprav na olimpijske igre ne bo. Ko se bo liga NHL prekinila, bodo izbrani igralci nemudoma poleteli proti Rusiji, ostali bodo brez pravih treningov za uigravanje. ''Vsako minuto, ko bomo skupaj, moramo kar najbolj izkoristiti. Da takšno druženje pride še kako prav, smo se naučili v preteklosti. Vse, česar se bomo naučili v teh dneh, sistemov igre in tako naprej, ne bomo imeli več priložnosti vaditi. Vsi se bomo namreč vrnili k svojim ekipam, naslednja priložnost, da znova predelamo te sisteme, pa bo šele na letalu, ko se bomo peljali proti Rusiji,'' pa pravi Claude Julije, glavni strateg Bostona, ki pri Kanadi opravlja vlogo pomočnika trenerja.

Ne spreglejte