Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2016,
14.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Jaromir Jagr Blaž Gregorc Rok Tičar Anže Kopitar Anže Kopitar Spenglerjev pokal svetovni hokejski pokal

Torek, 24. 5. 2016, 14.11

6 let, 6 mesecev

Jaromira Jagra ne bo na svetovnem pokalu, kluba Slovencev na prestižnem turnirju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Jaromir Jagr | Foto Reuters

Foto: Reuters

Češki veteran se je odločil, da na septembrskem svetovnem pokalu ne bo oblekel dresa svoje domovine, saj se ne bi mogel uspešno pripraviti. Bosta pa decembra na tradicionalnem Spenglerjevem pokalu sodelovala kluba Roka Tičarja in Blaža Gregorca.

Čehi so dolgo čakali, ali se bo Jaromir Jagr le vrnil iz reprezentančnega pokoja, ki ga je napovedal po koncu lanskega domačega svetovnega prvenstva, in nastopil na obujenem svetovnem pokalu septembra v Torontu. Na začetnem seznamu 16 igralcev 44-letnika ni bilo, svojo odločitev pa je moral češkemu taboru sporočiti do konca tedna, ko morajo biti znani končni seznami.

Generalni direktor češke reprezentance Martin Rucinsky je konec tedna prejel klic in informacijo, da Jagr ne bo pomagal svoji domovini. Kot pravi, bi se tako zgodaj (pokal bo med 17. septembrom in 1. oktobrom) težko ustrezno pripravil na pomembno tekmovanje. Ob tem je kot razlog neudeležbe navedel še, da mu bo med poletjem veliko časa vzelo delo s češkim klubom lige WSM Kladnom, katerega večinski lastnik je in za katerega bo tudi v prihodnje igral Jurij Repe.

Anže Kopitar se bo v skupinskem delu z ekipo Evrope zoperstavil Čehom, Američanom in Kanadčanom. | Foto: Vid Ponikvar Anže Kopitar se bo v skupinskem delu z ekipo Evrope zoperstavil Čehom, Američanom in Kanadčanom. Foto: Vid Ponikvar

Čeprav si mnogi ne predstavljajo ekipe Češke brez svojega boga, kot so ga ob predstavah poimenovali na lanskem SP, se bodo morali znajti brez Jagra, ki sicer dokazuje, da še ni za staro šaro. V zadnji sezoni je med člani Florida Panthers, s katerim se je dogovoril za novo enoletno sodelovanje, zbral največ točk (na 79 tekmah 66 točk).

Čehi se bodo v skupinskem delu pomerili z ekipo Evrope, v kateri bo tudi Anže Kopitar, gostitelji Kanadčani in Američani.

Skupini za svetovni pokal:

Skupina 1: Kanada, ZDA, Češka, ekipa Evrope

Skupina 2: Rusija, Švedska, Finska, ekipa severnoameriških hokejistov do 23 let

Spenglerjev pokal tudi s slovenskim pridihom

Rok Tičar je dres Slovana iz Bratislave zamenjal za dres Avtomobilista iz Jekaterinburga, ki bo konec leta nastopil na najstarejšem hokejskem turnirju, Spenglerjevem pokalu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Rok Tičar je dres Slovana iz Bratislave zamenjal za dres Avtomobilista iz Jekaterinburga, ki bo konec leta nastopil na najstarejšem hokejskem turnirju, Spenglerjevem pokalu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na najstarejšem hokejskem turnirju, Spenglerjevem pokalu, ki bo decembra že tradicionalno potekal v Davosu, bosta nastopila tudi kluba Slovencev.

Ob gostitelju Davosu bodo na 90. izvedbi pokala, na katerega se moštva uvrstijo le s povabilom organizatorja, sodelovali še branilka naslova ekipa Kanade, Lugano, KHL-ovca Dinamo Minsk in Avtomobilist Jekaterinburg ter češki elitnoligaš HK Mountfield.

Barve zadnjih dveh bosta prihodnjo sezono branila dva Slovenca, Rok Tičar bo igral za Avtomobilist, Blaž Gregorc pa za Mountfield.

 

 

Ne spreglejte