Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 9. 2017,
11.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

liga NHL trening Sidney Crosby Pittsburgh Penguins Jan Drozg

Petek, 8. 9. 2017, 11.36

6 let, 7 mesecev

Kapetan prvakov NHL na treningu presenetil slovenskega upa in druščino

Jan Drozg združil moči s Sidneyjem Crosbyjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Jan Drozg | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Četrtkov trening bo slovenskemu hokejistu Janu Drozgu, ki se te dni mudi na kampu mladih upov Pittsburgh Penguins, zagotovo ostal v izjemnem spominu. Nepričakovano je na ledu z mladeniči zadrsal kapetan prvakov Sidney Crosby, s katerim si je Štajerec v določenih vajah delil mesto v napadu. Drozga in mlade izbrance v prihodnjih dneh čaka mini turnir v Buffalu.

Slovenskemu najstniku Janu Drozgu, ki je pretekla leta hokejsko znanje nabiral na Švedskem, se je življenje v zadnjih nekaj mesecih povsem spremenilo. Konec junija so ga kot 152. na naboru lige NHL izbrali dvakratni zaporedni prvaki Pittsburgh Penguins, kaj hitro je sledil obisk mesta prvakov in spoznavanje organizacije te trofejne franšize.

18-letnik se je za nekaj časa med poletjem vrnil na Štajersko, nato pa spet odpotoval čez lužo, kjer je sodeloval z ekipo Shawinigan Cataractes, ki ga je izbrala na naboru lige QMJHL, pri kateri naj bi med prihajajočo sezono pridobival nove izkušnje. A še pred tem bo na tekmah oblekel dres Pittsburgh Penguins.

Crosby se je pomešal med hokejsko prihodnost

Odgovorni za novince in mlade upe prvakov lige NHL so ga namreč izbrali v skupino 25 hokejistov, ki te dni trenirajo na mladinskem kampu Pittsburgh Penguins, v prihodnjih dneh pa jih čakajo tri tekme v Buffalu. Tam se bodo Drozg in druščina pomerili z nadarjenimi oklepniki, na katere bodo morda v prihodnosti računali Buffalo Sabres, New Jersey Devils in Boston Bruins.

Tik preden so se slovenski najstnik in soigralci odpravili proti Buffalu na turnir, so na treningu dočakali presenetljiv zvezdniški obisk. Med mladeniče se je pomešal kapetan aktualnih prvakov Sidney Crosby in z njimi oddelal ledeni trening.

V eni od vaj mu je v napadu družbo delal prav Drozg, ki je s še enim krilnim napadalcem Samom Mileticem okusil, kako je drsati ob boku enega najboljših hokejistov na svetu.

Na fotografiji Drozg v družbi Crosbyja:

Izjemna priložnost

"Bilo je odlično. Odlična priložnost za naše mlade igralce, da so lahko drsali z najboljšim hokejistom na svetu, da so videli, kako on deluje na treningih. Izjemna priložnost," je bil nad obiskom navdušen pomočnik generalnega direktorja Pittsburgh Penguins Bill Guerin, tudi vodja ekipe upov za akcijo v Buffalu, ki bo potekala med 8. in 11. septembrom.

 

Ne spreglejte