Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 3. 2017,
11.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Andrej Tavželj Sabahudin kovačević Klemen Pretnar Gašper Krošelj Luka Vidmar liga KHL Jan Muršak legionarji

Sobota, 11. 3. 2017, 11.38

6 let, 6 mesecev

Petkov izkupiček legionarjev

Jan Muršak še ni igral, Gašper Krošelj zaklenil vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Jan Muršak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Kapetan slovenske hokejske reprezentance Jan Muršak po sredinem udarcu v glavo v petek ni pomagal moskovskemu CSKA, Gašper Krošelj se je izkazal brez prejetega zadetka.

Klubi v evropskih tekmovanjih so že v najbolj razburljivem delu sezone, končnicah. V ligi KHL je na sporedu druga faza izločilnih bojev. Od Slovencev je v igri le še CSKA Moskva Jana Muršaka, ki se v konferenčnem polfinalu bojuje z Lokomotiv Jaroslavlom. Potem ko so v sredo slavili Moskovčani, je petkov obračun pripadel članom Lokomotive, ki so serijo izenačili na 1:1 v zmagah. Slavili so s 3:4.

Slovenski napadalec Jan Muršak ob porazu ni pomagal svojemu moštvu. Potem ko je v sredo med pretepom utrpel udarec v glavo in se ni več vrnil na led, trener Dmitrij Kvartalnov v petek nanj ni računal. Štajerec naj bi se kmalu spet vrnil na tekme, dlje časa pa naj bi bil odsoten še en tuji napadalec, ki se je poškodoval v sredo. Greg Scott bo izpustil celotno serijo konferenčnega polfinala. Ta se zdaj seli na teren Lokomotive.

AIK še vedno na vrhu

Za razliko od Muršaka je bil v petek še kako pomemben člen svoje ekipe vratar Gašper Krošelj. Ta s klubom AIK v drugi švedski ligi Allsvenskan igra drugi del tekmovanja. Še s petimi moštvi se (na petih tekmah) bojuje za prvo mesto. Kdor bo po tem delu prvi, bo namreč še lahko upal na dodatne tekme za preboj v elitno švedsko ligo.

Gašper Krošelj je še drugič v sezoni zaklenil vrata. | Foto: Vid Ponikvar Gašper Krošelj je še drugič v sezoni zaklenil vrata. Foto: Vid Ponikvar

AIK je zmagal na vseh treh tekmah drugega dela. V petek so s 5:0 odpravili na lestvici najslabše moštvo tega dela Tingsryds. Bili so učinkoviti predvsem z igralcem več (trije zadetki), med vratnicama pa se je izkazal slovenski čuvaj mreže Gašper Krošelj. Ta sicer ni imel veliko dela, a ga je opravil brezhibno, zaustavil je vseh 19 strelov.

Pretnar z zmagovitim

Boj za finale sta v petek v Belorusiji začela slovenska branilca Klemen Pretnar in Sabahudin Kovačević. Z Junostjo iz Minska sta na prvi tekmi polfinala po podaljšku s 3:2 premagala Soligorsk. Odločilni zadetek je v podaljšani igri dosegel Pretnar. Klemen Pretnar je svojemu klubu priskrbel zamgoviti zadetek v boju za finale. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Klemen Pretnar je svojemu klubu priskrbel zamgoviti zadetek v boju za finale. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Za polfinale se na Danskem bori branilec Luka Vidmar, ki je v petek vknjižil dve podaji, a se ni mogel veseliti zmage. Njegov Frederikshavn je z 2:3 izgubil proti Herningu. Četrtfinalna serija je izenačena na 2:2, igrajo na štiri zmage.

Konec za Tavžlja

Brez polfinala je v petek ostal slovenski branilec Andrej Tavželj. Z Angersom je priznal premoč Rouenu (1:5), ki je serijo dobil s 4:2 v zmagah in postal zadnji polfinalist. Angers se bo v polfinalu pomeril s "slovenskim" Grenoblom, ki ga vodi Edo Terglav, zanj pa igrajo Boštjan Goličič, David Rodman in Anže Kuralt.

Ne spreglejte