Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 3. 2017,
20.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

legionarji Jan Muršak CSKA Moskva liga KHL

Sreda, 8. 3. 2017, 20.25

6 let, 7 mesecev

Po udarcu nič več na led

Jan Muršak predčasno končal tekmo: na prvi pogled brez hujših posledic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Edini preostali slovenski legionar v Kontinentalni hokejski ligi Jan Muršak je prvo tekmo konferenčnega polfinala končal že v drugi tretjini, potem ko je med pretepom utrpel udarec v glavo in padel na tla. "Najverjetneje je samo udarec. Potreben bo počitek," je iz Moskve sporočil Muršak.

Jan Muršak je prvo tekmo konferenčnega polfinala zaradi udarca v glavo končal predčasno. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jan Muršak je prvo tekmo konferenčnega polfinala zaradi udarca v glavo končal predčasno. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Če kdo v zadnjem času nima sreče s poškodbami, je to zagotovo kapetan slovenske hokejske reprezentance Jan Muršak. Preteklo sezono je predčasno končal zaradi zloma noge, novembra si je na domačem reprezentančnem turnirju poškodoval ramo in okreval dva meseca.

V sredo je sledil nov predčasen konec tekme za 29-letnega Štajerca. Ta je z enim od favoritov za naslov prvaka lige KHL CSKA Moskvo v sredo gostil prvo tekmo konferenčnega polfinala, v katerem se Moskovčani merijo s klubom Lokomotiv Jaroslavl.

"Potrebujem počitek"

Za Muršaka se je srečanje končalo v drugi tretjini, ko se je zapletel v pretep s Pavlom Kraskovskim. Potem ko je Mariborčan zamahnil proti Rusu in zgrešil, je bil Kraskovski bolj natančen. Muršaka je udaril v obraz, ta pa je padel na led. Oba sta si prislužila petminutno kazen, a se slovenski napadalec nato ni več vrnil na led.

"Na prvi pogled brez hujših posledic. Najverjetneje je samo udarec. Potrebujem počitek. Jutri je nov dan," je Muršak prek slovenske krovne hokejske organizacije sporočil iz ruske prestolnice.

Kako je Kraskovsky zadel Muršaka:

Zmaga z grenkim priokusom

CSKA je serijo sicer odprl z zmago s 4:2, a ima ta precej grenak priokus. Že pred Muršakom je tekmo poškodovan končal še en tujec v moskovskem dresu Geff Scott.

Ne spreglejte