Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 1. 2017,
20.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Robert Sabolič Žiga Jeglič Rok Tičar poškodba vrnitev liga KHL hokej CSKA Moskva Jan Muršak

Sobota, 7. 1. 2017, 20.03

6 let, 7 mesecev

Po dveh mesecih od poškodbe rame spet igral

Jan Muršak se je vrnil na led, CSKA z zmago v končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Jan Muršak | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Dobra dva meseca po nesrečni poškodbi rame na reprezentančnem turnirju na Bledu je kapetan slovenske reprezentance in član CSKA Moskva Jan Muršak spet igral na tekmi lige KHL. Njegov CSKA se je z zmago s 3:1 nad Dinamom iz Minska prvi uvrstil v končnico.

November se je za Muršaka začel kot nočna mora. Potem ko je poleti okreval po zlomu noge, se je jeseni spet poškodoval in moral na nov prisilni počitek.

Kapetan risov jo je skupil na uvodni tekmi domačega reprezentančnega turnirja. Po mesecu dni od poškodbe rame se je odločil, da bo okreval brez operacije, v nasprotnem primeru bi lahko že končal sezono.

Po dveh mesecih na ledu, Moskovčani v izločilne boje

"Pri odločitvi sem upošteval tudi to, da sem bil konec aprila že na operaciji (noge, op. a.). Poskušal bom čim bolje okrepiti mišice in ramo, da bo vse skupaj dobro držalo. Še bolje, kot je pred poškodbo. In upal, da se to ne bo več ponovilo. Po idealnem scenariju bom januarja spet na ledu," nam je hitri Štajerec dejal decembra.

Njegove napovedi so se uresničile. Muršak je na zadnjih dveh tekmah pomagal svojim soigralcem pri moskovskem velikanu, ki zaradi poškodbe rame pogreša še enega tujca Stephana Da Costo. Slovenski napadalec je ob četrtkovi zmagi CSKA zaigral prvič po 27. oktobru, ko je na ledu prebil dobrih 14 minut.

Moskovčani so dobili tudi sobotno tekmo pri Dinamu v Minsku (1:3), kjer je 28-letni legionar igral le v prvih dveh tretjinah in v slabih osmih igralnih minutah enkrat ustrelil na vrata beloruskega nasprotnika.

CSKA je v zadnjih dneh izkoristil štiri zaporedne poraze SKA Sankt Peterburga in se povzpel na prvo mesto zahodne konference. Obe moštvi sta zbrali 107 točk in se prvi uvrstili v končnico. Vodilni moštvi se bosta v ruski prestolnici pomerili v ponedeljek.

Od preostale trojice najbolje kaže Saboliču

Slabše gre na zahodu Slovanu iz Bratislave, katerega član je Žiga Jeglič. Slovaki so na 12. mestu med 14 klubi.

Robert Sabolič z Admiralom iz Vladivostoka zaseda sedmo mesto vzhodne konference. V končnico se uvrsti osem najboljših klubov iz vsake konference. | Foto: YouTube Robert Sabolič z Admiralom iz Vladivostoka zaseda sedmo mesto vzhodne konference. V končnico se uvrsti osem najboljših klubov iz vsake konference. Foto: YouTube
Bolje kaže njihovemu nedeljskemu nasprotniku Admiralu iz Vladivostoka, s katerim je Robert Sabolič pred kratkim podaljšal sodelovanje. Admiral je na sedmem mestu vzhodne konference, v kateri vodi aktualni prvak Metallurg Magnitogorsk. Avtomobilist Jekaterinburg Roka Tičarja zaseda 11. mesto, za osmim Kunlunom zaostaja devet točk.

V končnico se uvrsti po osem najboljših klubov rednega dela iz vsake konference.

Ne spreglejte