Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 12. 2016,
8.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

pogodba hokej liga KHL Admiral Vladivostok Robert Sabolič

Ponedeljek, 26. 12. 2016, 8.47

6 let, 6 mesecev

Podaljšal sodelovanje do konca prihodnje sezone

Robert Sabolič navdušil Ruse in si priigral novo pogodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Robert Sabolič | Foto YouTube

Foto: YouTube

Najboljšega strelca in podajalca moštva se ne spusti kar tako iz rok. Vodstvo KHL-ovca Admirala iz Vladivostoka je tako že za božič poskrbelo, da bo slovenski reprezentančni napadalec tudi v prihodnji sezoni nosil njihov dres.

Robert Sabolič je po koncu lanske sezone predčasno zapustil češkega elitnoligaša Sparto Prago in se preselil v Kontinentalno hokejsko ligo. Ni potreboval prav dolgo, da se je privadil na drugo najkakovostnejše klubsko hokejsko tekmovanje na svetu in postal eden od ključnih igralcev kluba iz skrajnega vzhoda Rusije Vladivostoka.

Reprezentančni napadalec je iz tekme v tekmo bogatil točkovno statistiko Admirala in si za božič prislužil novo pogodbo. "Gre za našega najučinkovitejšega igralca, enega najboljših strelcev lige, tako da je bila naša prioriteta poskrbeti, da ne bi po sezoni postal prost igralec. Potrudili smo se in dosegli dogovor še za eno sezono," je podaljšanje sodelovanja 28-letnega Slovenca in ruskega kluba do 30. aprila 2018. komentiral generalni direktor Ildar Mukhometov.

Sabolič je na 42 tekmah vknjižil 35 točk (14 zadetkov in 21 podaj), kar ga po točkah uvršča na prvo mesto Admirala Vladivostoka, v celotni ligi pa je na visokem 14. mestu. Admiral je trenutno na osmem mestu vzhodne konference, v kateri vodi aktualni prvak Metallurg Magnitogorsk.

Najbolje kaže Muršakovim

Jan Muršak okreva po poškodbi rame, njegov CSKA je na drugem mestu. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Jan Muršak okreva po poškodbi rame, njegov CSKA je na drugem mestu. Foto: Morgan Kristan / Sportida

V ligi KHL si ob Saboliču kruh služijo še trije slovenski legionarji. Moskovski CSKA, katerega član je Jan Muršak, ki okreva po poškodbi rame, je na drugem mestu zahodne konference. Na 12. mestu in daleč od končnice je Slovan Bratislava, za katero igra Žiga Jeglič. Klub Roka Tičarja, ki se te dni mudi na Spenglerjevem pokalu v Švici, pa se drži desetega mesta na vzhodu, pet točk za osmim Saboličevim Vladivostokom.

Ne spreglejte