Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2022,
18.00

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

Natisni članek

liga NHL liga AHL Pittsburgh Penguins Jan Drozg Detroit Red Wings

Petek, 11. 3. 2022, 18.00

2 leti, 1 mesec

v ligo ahl h Grand Rapids Griffins

Jan Drozg se seli: Potrebujem nov začetek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

Jan Drozg | Jan Drozg se iz Pittsburgha, ki ga je izbral na naboru lige NHL, a zanj v najmočnejši ligi ni nikoli zaigral, seli v Detroit. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jan Drozg se iz Pittsburgha, ki ga je izbral na naboru lige NHL, a zanj v najmočnejši ligi ni nikoli zaigral, seli v Detroit.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski hokejist Jan Drozg se iz Pittsburgha seli v Detroit, kjer bo do konca sezone, ko se mu izteče pogodba, igral za ekipo Grand Rapids Griffins. Gre za AHL podružnico NHL moštva Detroit Red Wings, pri kateri upa, da bo dobil več priložnosti, kot jih je v ekipi AHL Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Anže Kopitar
Sportal Kralji in Anže Kopitar na domačem ledu izgubili v podaljšku

"S prestopom sem zelo zadovoljen. Mislim, da potrebujem nov začetek, neko novo možnost po dokazovanju v drugi organizaciji NHL. Mislim, da je to zelo pozitivno zame. Do prestopa je prišlo tako, da sem pred dvema mesecema v Pittsburghu izrazil željo po odhodu, saj se mi zdi, da zame tukaj ni bilo nobene prihodnosti. Vodilni ljudje v organizaciji so se menjali, s tem pa je prišlo do spremembe vlog v ekipi, kar meni ni bilo pisano na kožo. Z agentom sva se nato odločila, da je najboljše, da organizacijo zapustim. Pripravljen sem bil prestopiti kamorkoli drugam, kjer bi mi bili pripravljeni ponuditi priložnost v igri. Na koncu se je izkazalo, da je to Detroit. Zame to pomeni nek nov začetek. Drugo se praktično ni spremenilo. Pogodba ostaja enaka do konca te sezone. Novo je to, da me Detroit zdaj prevzame in da bom igral pod drugo hokejsko organizacijo kot prej. " je za agencijo Proelium dejal 22-letni napadalec, ki se mu pogodba z Detroitom izteče ob koncu sezone. "Več ali manj bi rad šel igrat nekam, kjer je manj zvezdniška ekipa, kot je bila v Pittsburghu, saj v taki ekipi težko dobiš mesto v postavi," pravi slovenski reprezentant. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Več ali manj bi rad šel igrat nekam, kjer je manj zvezdniška ekipa, kot je bila v Pittsburghu, saj v taki ekipi težko dobiš mesto v postavi," pravi slovenski reprezentant. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po sezoni želi v manj zvezdniško ekipo

“Po koncu sezone bomo videli, kaj bo, ker se mi pogodba izteče. Videl bom pa tudi, kakšna bo moja vloga v Detroitu. Več ali manj bi rad šel igrat nekam, kjer je manj zvezdniška ekipa, kot je bila v Pittsburghu, saj v taki ekipi težko dobiš mesto v postavi. Želim si iti v čim 'slabšo' ekipo, če bo le možnost. Po resnici povem, da še nisem veliko razmišljal, kaj bo po sezoni. Najprej moramo zaključiti to sezono, potem bomo videli, kako naprej," še pravi Štajerec, ki novega mesta še ne pozna.

"O Detroitu vem malo oziroma vem neke osnovne stvari. Ekipo Detroita najbolj poznam zaradi Jana Muršaka še iz časa, ko je on igral pri njih. Nikoli še nisem bil v Detroitu, nikoli še nismo s Pittsburghom gostovali tukaj in praktično ne vem ničesar o mestu ali ekipi. Vse bo na novo in upam, da se bo čim lažje vključiti v to organizacijo. Pogovarjal sem se s trenerjem in športnim direktorjem Detroita takoj po tem, ko je bil narejen prestop med organizacijama."

Drozg je v tej sezoni priložnost za igro v dresu Wilkes-Barre/Scranton Penguins dobil na 23. tekmah, dosegel je štiri zadetke in šest asistenc.

Aleksander Ovečkin
Sportal Washington Ovečkina ostal praznih rok na gostovanju pri Edmontonu
Arizona Coyotes
Sportal Kojoti v Detroitu zadevali kot za stavo, velik preobrat New Jerseyja #video

 

Ne spreglejte