Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2022,
7.58

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

San Jose Sharks Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Petek, 11. 3. 2022, 7.58

2 leti, 1 mesec

liga nhl, 10. marec

Kralji in Anže Kopitar na domačem ledu izgubili v podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Anže Kopitar | Kraljem gre odlično. Četrto zaporedno zmago, s katero bi se utrdili na drugem mestu pacifiške divizije, bodo lovili proti San Jose Sharks. | Foto Reuters

Kraljem gre odlično. Četrto zaporedno zmago, s katero bi se utrdili na drugem mestu pacifiške divizije, bodo lovili proti San Jose Sharks.

Foto: Reuters

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL v podaljšku doma izgubila s San Jose Sharks, bilo je 3:4. Čeh Tomaš Hertl je srečanje odločil po minuti in 13 sekundah dodatka. Anže Kopitar je v 21 minutah in 27 sekundah na ledu za domače sprožil tri strele in ostal brez točke, njegova ekipa pa je končala niz treh zmag.

Boston Los Angeles NHL
Sportal Maščevanje Kopitarjevih, ki so se rešili 26 sekund pred koncem #video
Aleksander Ovečkin
Sportal Washington Ovečkina ostal praznih rok na gostovanju pri Edmontonu
 

Brent Burns in Nick Bonino sta dosegla gola z igralcem več na ledu za goste, Erik Karlsson pa je na prvi tekmi po operaciji konec januarja zbral dve podaji. Vratar gostov Zach Sawchenko je za svojo prvo zmago v NHL zaustavil 33 strelov domačih. Premagali so ga Trevor Moore, ki je imel še dve podaji, ter Andreas Athanasiou in Phillip Danault, ki sta imela še po eno podajo.

Čuvaj mreže domačih Jonathan Quick je imel 26 obramb. Zadnji gol v rednem delu je prejel minuto in 21 sekund pred koncem zadnje tretjine, ko je na 3:3 izenači Rus Aleksander Barabanov. Gostitelji so sicer povedli s 3:1, ko je sredi druge tretjine zadel Moore.

"Še dobro, da smo dobili točko, glede na to, da nismo igrali najbolje. Mogoče si je celo nismo zaslužili, tako da se ne bomo pritoževali. Popravili bomo kakšno stvar, morda več stvari, in gremo naprej," je tekmo ocenil strateg kraljev Todd McLellan. V losangeleški ekipi je prvič v ligi NHL zaigral Jordan Spence, ki je tako postal prvi v Avstraliji rojeni hokejist z nastopom v najmočnejši ligi na svetu.

Vratar Craig Anderson je s 30 obrambami dosegel jubilejno 300. zmago v ligi

V Buffalu je domača ekipa premagala Vegas s 3:1, veliko zaslug je imel vratar Craig Anderson, ki je s 30 obrambami dosegel jubilejno 300. zmago v ligi. Za Jacka Eichla pa je bila to prva tekma proti nekdanji ekipi, odkar so ga v prestopnem roku poslali v Vegas; tokrat za novo ekipo ni bil strelsko uspešen, navijači pa so ga izžvižgali ob vsakem dotiku ploščka.

Johnny Gaudreau se je izkazal s tremi goli za Calgary, ki je s 4:1 premagal Tampo, svoj točkovni izkupiček je povečal na 13 točk na zadnjih sedmih tekmah. Vratar Calgaryja Jacob Markström je imel 30 obramb.

Še šest več jih je zbral Antti Raanta, 36 obramb pa je bilo dovolj, da je njegova Carolina ustavila Colorado. Ta je ostal brez doseženega gola, za zmago pa sta poskrbela Ethan Bear in Sebastian Aho z zadetkom na prazen gol.

Arizona je po podaljšku s 5:4 premagala Toronto, mož odločitve je bil Jakob Chychrun, ki je po dveh minutah dodatnega dela igre dosegel drugi gol na tekmi.

Z drugim zadetkom na tekmi pa je dvoboj odločil tudi David Pastrnak, ki je tik pred koncem rednega dela zadel za 4:3 in Bostonu prinesel zmago v obračunu s Chicagom.

Najboljši strelec lige Jonathan Huberdeau je za Florido dosegel štiri podaje na tekmi s Philadelphio, končni izid je bil 6:3, sam pa je zdaj pri 82 točkah v sezoni, od katerih je 64 podaj. K uspešnemu večeru Floride pa je pripomogel še Sam Reinhart s trojčkom golov.

Liga NHL, 10. marec

Los Angeles Kings : San Jose Sharks         3:4*
(Anže Kopitar brez točke v 21:17 min. za Los Angeles)
Boston Bruins : Chicago Blackhawks          4:3
Buffalo Sabres : Vegas Golden Knights       3:1
Toronto Maple Leafs : Arizona Coyotes       4:5*
Ottawa Senators : Seattle Kraken            4:3*
Detroit Red Wings : Minnesota Wild          5:6**
Florida Panthers : Philadelphia Flyers      6:3
New Jersey Devils : Winnipeg Jets           1:2
Carolina Hurricanes : Colorado Avalanche    2:0
New York Islanders
: Columbus Blue Jackets  6:0
St. Louis Blues : New York Rangers          6:2
Nashville Predators : Anaheim Ducks         4:1
Calgary Flames : Tampa Bay Lightning        4:1

Lestvici: 

Preberite še:

Arizona Coyotes
Sportal Kojoti v Detroitu zadevali kot za stavo, velik preobrat New Jerseyja #video

 

Ne spreglejte