SiolNET. Sportal Hokej
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izkušnje na strani Triglava, premiera za Celje

1

termometer

Slovenska kluba Celje in Triglav Kranj bosta imela čast, da odpreta sezono 201314 v ligi INL. Triglav ima s tekmovanjem že izkušnje, za Celje bo to krstni nastop. Kranjčani napadajo zmago.

Triglav je v prejšnji sezoni ob Slaviji branil slovensko čast, izpadel je v polfinalu, ko ga je premagala prav zasedba iz Zaloga. Izkušnje pred obračunom so na strani Kranjčanov, ne glede na to, da je šest igralcev končalo kariero. "Po odhodu nekaj igralcev je v ekipi seveda nastala neka vrzel, ki pa smo jo že odpravili, saj smo vključili naše mlade igralce, ki že kažejo svojo kakovost. Taktično bomo igrali nekoliko drugače kot v pretekli sezoni, vsekakor pa bo izredno pomembna disciplina v igri, saj nasprotniku ne bomo smeli dopuščati, da si ustvarja priložnosti. Predvsem na tekmah proti Jesenicam smo že kazali podobo naše igre, ki jo bomo še izpopolnjevali," je od odhodu šesterice spremembo taktike opisal trener Gorazd Drinovec, ki se je nato usmeril na sobotno tekmo: "Na tekmi v Celju bomo igrali z vsemi razpoložljivimi igralci in vsekakor bomo igrali na zmago. Na nekaterih pripravljalnih tekmah smo videli, koliko težav nastane, če nisi stoodstotno zbran in pripravljen na tekmo, zato smo se, da se bomo na tekmi lahko pokazali v najboljši luči, na zadnjih treningih posvetili tudi temu delu."

Nekateri so se vrnili med aktivne hokejiste

Na drugi strani bo stala ena izmed najmlajših zasedb, ki jo vodi klubska legenda Rok Rojšek. Večina igralcev šteje manj kot 20 let, povprečno starost dvigajo le štirje veterani, ki so se po nekaj letih vrnili k aktivni karieri. Z ligo INL ima izkušnje le Rok Klavžar, ki se po treh sezonah vrača v matični klub. V prejšnji sezoni je 22-letni branilec igralec za Slavijo.

Pripravljalne tekme so hokejistom iz Knežjega mesta tako prišle še kako prav. "V pripravljalnem obdobju smo odigrali tri tekme. Prvi rezultat sploh ni bil v prvem planu, saj smo kar med treningom odigrali dva polčasa z zasedbo ljubljanske Olimpije (U20), pred dnevi smo se odpravili v Zagreb in igrali z ekipo Team Zagreb. Nad predstavo svojih izbrancev sem bil, glede na težke noge, zelo presenečen. Veliko smo drsali, veliko je bilo igre na telo, zmagali smo z 8:3, kar najbolj veseli, pa je napredek v primerjavi z marcem, ko smo igrali finale državnega prvenstva U20. Za konec smo gostovali še v Zalogu in proti Slaviji, ki je lani igrala v finalu lige INL, izgubili z 0:6," je pripravljalne tekme komentiral strateg Celja.

Štiri tekme in ena zmaga

Na drugi strani je Triglav odigral eno pripravljalno tekmo več, enkrat je zmagal in trikrat izgubil. "V pripravljalnem delu smo odigrali štiri tekme in prav nobene nismo odigrali v popolni postavi. S pomočnikom Gregorjem Kranjcem sva, glede na lansko sezono, v igri spreminjala veliko stvari, in tudi zato so bili igralci v določenih trenutkih nekoliko izgubljeni. Vsekakor je velika razlika igrati proti Jesenicam ali pa proti Mariboru in Bledu. Vsaka ekipa igra nekoliko drugače, mi pa smo tisti, ki moramo znati vsiliti našo taktično postavitev za doseganje pozitivnega rezultata. Naučiti se moramo biti potrpežljivi v igri in čakati na svoje priložnosti. Na tekmi z Mariborom smo se nespametno spustili v 'dirkanje po ledu', saj so igralci želeli dosegati zadetke na lahek način. V veliki želji so začeli individualne akcije, kar pa je nasprotnik znal ustavljati in pozneje celo doseči dva zadetka. V popolni postavi bomo močnejši, pomembno pa bo tudi, da bomo imeli v rezervi še nekaj igralcev, ki bodo po potrebi zamenjali morda nerazpoložene igralce, kar na pripravljalnih tekmah zaradi poškodb in bolezni ni bilo mogoče," je o pripravljalnih tekmah dejal Drinovec.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin