Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2015,
17.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Black Wings Linz Žiga Pance Aleš Kranjc Sabahudin Kovačević Miha Verlič Luka Gračnar

Torek, 15. 12. 2015, 17.59

8 let

Izjemni Roy ni mogel preprečiti desetega zaporednega poraza Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Olimpije so v Linzu izgubili (2:4) še desetič zapored in izenačili svoj najdaljši negativni niz v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

Po vseh peripetijah, ki so se v zmajevem taboru dogajale od torkove tekme, na kateri ni nastopil prvi vratar Olivier Roy, je Olimpija skušala črno serijo prekiniti v Linzu, kar pa jim, glede na to, da je Linz vodilni v ligi, ni uspelo.

Čeprav bo odsotnost Kanadčana še vedno obravnavala disciplinska komisija, je bil tokrat v kadru Olimpije tudi Roy in še enkrat več dokazal, da je eden najboljših vratarjev v ligi. Kanadčan je na koncu zbral neverjetnih 44 obramb in bil glavni razlog, da se zmaji iz Avstrije vračajo s tako znosnim porazom. Bolj boli dejstvo, da je to že deseta zaporedna ničla Ljubljančanov, že skupno 27. v tej sezoni. Olimpija s 15 točkami ostaja zacementirana na zadnjem mestu. Olimpija je v Linzu igrala brez poškodovanih Andreja Tavžlja, Davida Planka, Mateja Hočevarja, Aljaža Uduča. Barv Olimpije v prihodnje ne bo več branil Andrej Hebar, ki se je preselil v francoski Grenoble.

Gradec Sabahudina Kovačevića in Aleša Kranjca, ki se je okrepil z napadalcem Kylom Beachom (sezono je začel v Salzbugu), je visoko izgubil v Znojmu, Beljak Mihe Verliča in Žige Panceta sta zmagala v Innsbrucku. Pance je dosegel celo zadetek za zmago. Luka Gračnar je s Salzburgom s 2:5 pri Bolzanu. Luka je branil celotno tekmo in zbral 24 obramb, kar nanese le 85,7-odstotno uspešnost obramb.

Z Madžarske se z zmago vračajo hokejisti iz avstrijske prestolnice, na Koroškem pa se je novih treh točk veselil Dornbirn.

Ne spreglejte