Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 4. 2018,
19.34

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

1

Natisni članek

SP v hokeju 2018 risi slovenska hokejska reprezentanca

Ponedeljek, 23. 4. 2018, 19.34

6 let

Po porazu proti Poljski z 2:4

"Kot bi se vse zarotilo proti nam, pa še sami uničujemo svojo igro"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

1

Jan Urbas | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska hokejska reprezentanca je izgubila še drugo tekmo svetovnega prvenstva (s 4:2 so jo premagali Poljaki) drugega razreda in se znašla v nezavidljivem položaju. Misija Budimpešta je postala res prava misija, a ne v smeri napredovanja v elito, pač pa za obstanek v tej diviziji.

Po bolečini britanski zaušnici so Slovenci v ponedeljek doživeli še hladno prho proti Poljski (2:4). Po dveh tekmah so pri nič točkah, na prvenstvu pa jih čakajo še tri tekme, vse proti višje uvrščenim reprezentancam, kot sta bili Velika Britanija in Poljska. Misija, na kateri so ciljali na napredovanje med elito, se je spremenila v misijo obstanka in beg pred izpadom v tretji kakovostni reprezentančni razred.

Težko strniti misli

Če so Poljaki štirikrat zatresli mrežo Gašperja Krošlja, so jo Slovenci le dvakrat. Debitant na članskih svetovnih prvenstvih, ena redkih svetlih točk te tekme Jan Drozg je v začetku druge tretjine priigral izenačenje, a nato so Poljaki, pa čeprav so bili Slovenci več pri strelu, pobegnili na 4:1. Končnih 4:2 je minuto pred koncem postavil kapetan Jan Urbas, ki je vnovič obžaloval neizkoriščene priložnosti.

"Danes smo tekmo odprli bolje kot tekme prej. A plošček spet ni hotel noter. Prečke, vratnica, črta ... In z enim ali dvema goloma tekme ne moreš dobiti. Oni pa so tudi imeli svoje priložnosti. Težko je strniti misli po takšni tekmi, a seveda ne moremo biti zadovoljni. Pred drugo tretjino smo se pogovorili, mogoče smo bili preveč živčni. Potem smo se umirili, a ko smo začeli drsati, kot je treba, smo naredili nekaj nespametni napak. Ko toliko časa igraš z igralcem manj, oni dobijo 'momentum', potem pa se moraš spet ti pobirati," dejal Urbas in v pogovoru za Val202 dodal: "Tega nihče ni pričakoval. To je nespremenljivo. Proti Madžarski moramo igrati na zmago. Naš načrt o napredovanju med elito je splaval po vodi. Zdaj se bomo morali usesti in se zbuditi." 

Debitant Jan Drozg je dosegel prvenec na članskih SP, a z ekipnim rezultatom ne more biti zadovoljen. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Debitant Jan Drozg je dosegel prvenec na članskih SP, a z ekipnim rezultatom ne more biti zadovoljen. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ne more biti vesel

"Zadel sem prvi gol za Slovenijo, ne vem pa, ali sem zaradi poraza lahko vesel. Turnirja nismo začeli najbolje. To je najslabše, kot je mogoče. A še vedno imamo možnosti. Moramo popraviti napake, ki jih delamo, delamo tudi neumne prekrške, kar nas stane zmago. Tepe nas tudi učinkovitost. Delamo dobro, priigramo si priložnosti za gol, manjka pa pika na i, pa še sreče nimamo na tem turnirju," pa je razmišljal najstnik Drozg.

"Streljali smo veliko, imeli smo posest ploščka ..., a nasprotnik izkorišča naše napake. V bistvu so napake zmeraj, a ko je rezultat v prid nasprotnika, je treba storiti nekaj več v napadu, s tem pa se pusti več prostora v obrambi. Ko zaostajaš, moraš moči preusmeriti v napad. Ko pa začnemo napadati, se pri tekmecih vseh pet postavi okrog gola in težko pripravimo dober strel. Upati moraš na dober odbit plošček, ki pa ga za zdaj še ni bilo," je po porazu tekmo ocenil najizkušenejši v slovenski vrsti, branilec Aleš Kranjc.

"Nimamo sreče pri strelih, pa še sami uničujemo svojo igro, kot smo jo danes s kaznimi. Na takšnih turnirjih je pomembna vsaka tekma, vsaka tretjina, vsak gol. Na to tekmo smo se skrbno pripravili, vemo, da je Poljska močna ekipa. " | Foto: Morgan Kristan / Sportida "Nimamo sreče pri strelih, pa še sami uničujemo svojo igro, kot smo jo danes s kaznimi. Na takšnih turnirjih je pomembna vsaka tekma, vsaka tretjina, vsak gol. Na to tekmo smo se skrbno pripravili, vemo, da je Poljska močna ekipa. " Foto: Morgan Kristan / Sportida

Ni sreče, igro uničujemo s kaznimi …

"Dobro vprašanje, kaj je šlo narobe ... Vem, da se vsi proti nam borijo stoodstotno. To moramo sprejeti in ostati mirni. Zdaj imamo občutek, da se je vse zarotilo proti nam. Nimamo sreče pri strelih, pa še sami uničujemo svojo igro, kot smo jo danes s kaznimi. Na takšnih turnirjih je pomembna vsaka tekma, vsaka tretjina, vsak gol. Na to tekmo smo se skrbno pripravili, vemo, da je Poljska močna ekipa. Potem pa smo si sami zapletli življenje v drugi tretjini in cena je bila previsoka," pa je po drugem porazu dejal selektor Slovenije Kari Savolainen.

Slovenci bodo imeli v torek prost dan, v sredo jih čaka obračun z domačini Madžari, v petek s Kazahstanom, v soboto pa bodo za konec SP igrali še z Italijo.

Ne spreglejte