Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
23.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Natisni članek

HDD Olimpija HDD Jesenice Aleš Mušič Jure Sotlar Miha Brus

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 23.16

6 let, 7 mesecev

"Zasluženo se veselimo. Najlepše je zmagati pred domačim občinstvom."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

"Pomembno je, da nam je kot ekipi uspelo, in zasluženo smo osvojili naslov. Najlepše je zmagati pred domačim občinstvom," se je po 15. naslovu državnega prvaka v samostojni Sloveniji smejalo strelcu Olimpijinega zmagovitega zadetka Juretu Sotlarju in ljubljanskemu kapetanu Alešu Mušiču.

Hokejisti Olimpije so na odločilni peti finalni tekmi državnega prvenstva z 2:0 premagali Jeseničane in v vitrine pospravili 15. lovoriko za domačega prvaka v samostojni Sloveniji, skupaj pa 23.

 

"Verjeli smo do konca, to je odločalo. Pritiskali smo na njihova vrata in napadali, tako da se nam je slej kot moralo 'poklopiti' in se tudi je. Vedeli smo, kako bodo Jeseničani igrali. V obrambi so odigrali pričakovano, v napadu pa niso bili tako nevarni. Čakali so predvsem na protinapade, a smo jih večinoma dobro držali. Zasluženo se veselimo tega naslova. Najlepše je seveda zmagati doma pred domačim občinstvom," je po zmagi s prešernim nasmehom na obrazu sedmi sili razlagal kapetan zmajev Aleš Mušič.

 

Najpomembneje je, da jim je uspelo kot ekipi

Na vseh petih finalnih tekmah je padlo le 11 zadetkov, osem so jih dosegli Ljubljančani, le tri pa Jeseničani. Najboljši strelec finala je bil z dvema zadetkoma in dvema podajama Jure Sotlar, ki je danes zabil zmagoviti gol.

 | Foto:

"Res je, da je bil moj zadetek zelo pomemben, ampak mislim, da smo že prej dobro igrali in da bi si ga zaslužili že prej. Bolj pomembno kot moj zadetek je bilo to, da nam je kot ekipi uspelo, in zasluženo smo osvojili naslov. Sicer pa je bil finale zelo napet. Vedeli smo, da Jeseničani igrajo dober hokej, da so zelo disciplinirani, gorenjska trma je neverjetna. Mislim pa, da smo si zmago zaslužili že na prejšnjih tekmah, ko smo imeli več strelov in večjo posest ploščka, tako da smo res zasluženo prvaki," je bil nasmejan Sole, ki je na vprašanje, kako bo proslavil naslov, odgovoril: "Malo se bomo s fanti poveselili, jutri pa me, če sem iskren, čaka služba. Nismo v rožnatem položaju, tako da nekateri tudi delamo."

Razočaranje bo z dnevi manjše

 

Manj veselo je bilo po burni tekmi, na kateri v zadnjem delu ni manjkalo prekrškov, živčnosti, vročih glav in navijaških izgredov – na ledeni ploskvi je končalo kar nekaj zlomljenih stolov –, v taboru železarjev.

 | Foto:

"Verjeli smo, da bomo le dosegli zadetek (na petih tekmah so le tri, op. a.). Ko smo prejeli prvi zadetek, niti ni bil velik šok. Nato smo morali iti na vse ali nič, saj je bilo do konca zelo malo časa. Malo so nam začele popuščati glave in nismo več igrali tako disciplinirano. Prišlo je več priložnosti za Olimpijo, tudi za nas, a jih žal nismo izkoristili, da bi se priključili," je vidno razočaran dejal kapetan Jeseničanov Miha Brus in dodal: "Razočaranje je za zdaj še veliko, a ko bomo to malo prespali, bomo lahko rekli, da smo dali vse od sebe. Vso sezono smo igrali na nižji ravni kot Olimpija, tako da se je to poznalo. Imeli smo zaključni plošček, a ga v četrtek žal nismo izkoristili. Po nekaj dneh razočaranje ne bo več tako veliko, bo pa ostalo za vedno."

Ne spreglejte