Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 1. 2016,
12.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija Graz 99ers Ivo Jan Fabian Dahlem liga EBEL

Sreda, 6. 1. 2016, 12.26

8 let

Ivo Jan jih je opozarjal, Fabian Dahlem brez senzacije ob abrahamu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Gradec je maloštevilno Olimpijo v torek strl s hitrima goloma v zadnjem delu. Trener gostov Ivo Jan je bil bolj kot s pristopom zadovoljen s tremi točkami, Fabian Dahlem pa obžaloval tretjo tretjino.

Torkov večer v ljubljanskem Tivoliju med ekipama z dna lestvice, ki nimata več možnosti za neposredno uvrstitev v končnico, ni ponudil všečne hokejske predstave. Neprepričljivi Gradec slovenskega tria Ivo Jan – Sabahudin Kovačević – Aleš Kranjc se je dolgo mučil z Olimpijino kratko klopjo, na kateri je bilo ob dveh vratarjih le 14 igralcev. Igralsko osiromašeno in ob koncu fizično popolnoma izmučeno ljubljansko vrsto je potopil v 46. minuti, ko sta povratnika v moštvu Oliviera Roya v 47 sekundah premagala Šved Jonas Almtorp in Kanadčan Matt Fornataro. Končnih 0:3 je ob igralcu več pet minut pred koncem postavil Stephen Werner.

Vzeli so jih z levo roko

"Mislim, da psihično nismo bili pripravljeni, kot bi morali biti. Zadnja dva dneva sem jih opozarjal, da proti Olimpiji kljub vsem njenim težavam ne smemo igrati na pol, saj so imele pri njej tudi veliko boljše ekipe, kot je na primer Linz, velike težav. Vsekakor smo tekmo vzeli preveč z levo roko, igralci niso bili stoodstotno osredotočeni na srečanje, tako da smo imeli kar nekaj težav, Olimpija pa je imela tudi nekaj priložnosti, a je bil na srečo naš vratar razpoložen," s pristopom svojih varovancev ni mogel biti zadovoljen strateg panterjev Ivo Jan.

Je bil pa nekdanji Olimpijin trener lahko bolj zadovoljen s popolnim točkovnim izkupičkom, ki Gradec ohranja v boju za deveto mesto, kar bi pomenilo, da bi v drugi del prinesel ne le eno, pač pa dve bonus točki.

"Na koncu smo lahko zadovoljni, da smo osvojili tri točke, kar je najpomembnejše. Nedvomno bi bilo zelo dobro, da bi na lestvici prehiteli Sapo, ki je bila v krizi, in dobili še eno dodatno točko. Najpomembnejše na zadnjih štirih tekmah rednega dela pa bo, da se bomo kar čim bolje pripravili na razigravanje za končnico. Imamo še kar nekaj pomanjkljivosti v igri, ki jih moramo izboljšati, časa za to pa nimamo prav veliko, tako da bomo vsak trening izkoriščali za piljenje," pred ključnim delom sezone sporoča 40-letnik in opozarja, da bo treba izboljšati predvsem igro z igralcem več, ki jim že vso sezono ne gre po željah.

Pred zadnjo tretjino verjel v senzacijo

"Igrali smo disciplinirano in predvsem pametno prvih 40 minut. Že tako nam primanjkuje igralcev, dva igralca sta na srečo kljub bolezni stisnila zobe in zaigrala, tako da je bilo po Tavžljevi izključitvi še toliko težje. V ogenj smo poslali Batiča, ki je dobro opravil delo. Veseli me, da smo bili predani temu, kar smo se dogovorili. Vem, da ni bila najlepša hokejska predstava, a če smo hoteli ohraniti nizek izid in imeti možnost za kakšno točko, smo morali igrati tako. Po drugem delu sem jim rekel: 'Zmagajmo z 1:0.' Če bi igrali pametno tudi v zadnjem delu, ko smo žal padli v dveh položajih, bi se morda celo izšlo. Malce sem nesrečen, ker sem imel res občutek, da bi lahko priredili prvovrstno senzacijo, a po drugi strani je izjemno težko igrati tekme s 13, 14 igralci. Spoštujem svoje fante zaradi borbenosti," so bile po porazu besede Fabiana Dahlema, ki se je danes srečal z abrahamom.

Verjame, da se bo večina poškodovanih kmalu vrnila, a ne želi prehitevati dogodkov, saj bo za Olimpijo najpomembneje, da bodo njeni hokejisti zdravi od 22. januarja, ko bo šest moštev na desetih tekmah lovilo še dve dodatni vstopnici za končnico. Do takrat zmaje čakajo še štiri tekme rednega dela, prva v petek v Celovcu.

Ne spreglejte