Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 11. 2015,
14.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gal Koren HDD Olimpija Greg Holst

Ponedeljek, 9. 11. 2015, 14.01

8 let

Ivo Jan dobil, kar je želel. Koren spet zmaj, Pance in Verlič z novim trenerjem.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gal Koren bo do konca sezone igral za Olimpijo, branilec Aleš Kranjc pa za Gradec. Znan je naslednik Hannuja Järvenpääja. Ta je po treh sezonah trenersko taktirko Beljaka predal Gregu Holstu.

Olimpija bo v svoji vrsti spet pozdravila napadalca Gala Korena, ki je njene barve branil že lani, delno pa tudi v predlanski sezoni. Klub in igralec sta se po zadnji sezoni razšla, Koren pa se je letos preizkusil v ligi EIHL, kjer je za Manchester Storm odigral 17 tekem in trikrat podal. Konec oktobra je klub zapustil, zdaj pa se je z zmaji ponovno dogovoril za sodelovanje, in sicer do konca tekoče sezone.

"Vesel sem, da sem se vrnil domov, v Olimpijo, kjer si želim uspešno končati sezono. Soigralci so me v lepo sprejeli. Upam, da bo ekipi tudi letos šlo na boljše po reprezentančnem premoru. Želim si, da bi lahko čim prej zaigral in k temu tudi sam pripomogel," je za uradno spletno stran kluba dejal 23-letnik, ki že trenira z zmaji.

Kranjc novi član Gradca

Kar se je že dolgo napovedovalo, se je po tudi uresničilo. Branilec Aleš Kranjc, ki je sezono začel pri češkem prvoligašu Pirati Chomutov, a ga moral po osmih tekmah zapustiti, se je vrnil v razširjeno avstrijsko prvenstvo.

Pod okrilje ga je vzel Ivo Jan, ki je že večkrat dejal, da se branilca kova Kranjc ne bi branil. Zdaj bo imel v svoji ekipi dva Slovenca, ob Kranjcu je namreč med stebri obrambe še Sabahudin Kovačević. Graške panterje pa je ob tem moral zapustiti švedski branilec Victor Panelin Borg, ki ni prestal preizkušnje. Za 34-letnega Slovenca bo to četrti klub v ligi EBEL, pred Gradcem je v omenjenem tekmovanju igral za Jesenice, Dunaj in Sapo Fehervar.

Vrača se tisti, ki jim je zadnji pokazal vrh

Vodstvo beljaških orlov, ki po 18 tekmah zasedajo skromno deseto mesto, se je po porazu z Olimpijo, ko se je liga odpravila na tekmovalni odmor, poslovilo od stratega Hannuja Järvenpääja. Finec je po treh polnih sezonah in še nekaj tekmah v tej sezoni predal svoj stolček v Kanadi rojenemu Gregu Holstu.

Za 61-letnika, ki ima v žepu tudi avstrijski potni list, je Beljak, pri katerem igrata napadalca Žiga Pance in Miha Verlič, kot drugi vratar pa je bil v postavi tudi že Urban Avsenik, stari znanec. Klub je vodil med sezonama 2002/03 in 2007/08 in ga leta 2006 popeljal do zadnjega naslova avstrijskega prvaka.

Ne spreglejte