Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2024,
22.55

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

KAC Celovec Red Bull Salzburg VSV Beljak Bolzano IceHL

Sobota, 9. 3. 2024, 22.55

1 mesec, 2 tedna

IceHL, četrtfinale, četrte tekme

Beljačani se ne dajo, Bolzano še brez polfinala. Gradec se zahvaljuje Slovencu in si želi Olimpijinega tujca.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
VSV Beljak - Bolzano | Beljačani so prišli do prve zmage v končnici.  | Foto VSV/Krammer

Beljačani so prišli do prve zmage v končnici.

Foto: VSV/Krammer

Odigrane so bile četrte četrtfinalne tekme lige ICE. Hokejisti Bolzana so imeli priložnost, da bi si v Beljaku, ki ga s trenerske klopi vodi Marcel Rodman, zanj pa igrata napadalca Blaž Tomaževič in Robert Sabolič, s četrto zmago kot prvi zagotovili polfinalno vstopnico, a jim ni uspelo. Beljačani so ga na tekmi za biti ali ne biti premagali s 6:1, dva gola je prispeval Tonaževič. Celovec (Jan Muršak, Luka Gomboc) je do zaključnega ploščka in vodstva s 3:1 v zmagah prišel na gostovanju pri moštvu Luke Mavra Pioneers Vorarlberg (3:1), branilec naslova Salzburg pa pri Linzu. Tesna serija (igrajo na štiri zmage) med Fehervarjem (Anže Kuralt) in Pustertalom je po petkovi zmagi zadnjega izenačena na 2:2. Dres Gradca, ki bo povsem preoblikoval ekipo, naj bi v prihodnji sezoni nosil ameriški napadalec Trevor Gooch, ki je trenutno še član Olimpije, prav tako naj bi se z Dunaja tja preselil Rok Tičar, medtem ko se po osmih sezonah od kolektiva poslavlja Ken Ograjenšek.

Bolzano : VSV Beljak
Sportal Bolzano na pragu polfinala, Celovčani prerešetali mrežo tekmeca

Medtem ko osem moštev ICE igra najbolj razburljiv del sezone, končnico, pa nekateri, ki so ostali brez četrtfinala, že gradijo ekipo za prihodnjo sezono. Velike spremembe se obetajo v Gradcu, ki bo povsem preoblikoval moštvo.

Odhaja večina igralcev, med njimi tudi slovenski napadalec Ken Ograjenšek, ki je barve avstrijskega kolektiva zastopal zadnjih osem sezon. "Še posebej se želimo zahvaliti številki 18. Dvaintridesetletnik je bil na ledu Gradca zadnjih osem (!) let in je vedno dal vse od sebe. Kenny, najlepša hvala za 239 točk in tvoj popoln profesionalen odnos na ledu in zunaj njega. Vse dobro," so ob tem zapisali na uradni spletni strani kluba. Dres Gradca je ob koncu sezone letos oblekel tudi branilec David Planko, ki ga prav tako ne bo več v kadru kluba. 

Ken Ograjenšek se je po osmih sezonah poslavlja od Gradca. | Foto: Werner Krainbucher Ken Ograjenšek se je po osmih sezonah poslavlja od Gradca. Foto: Werner Krainbucher

Ta je predstavil dva novinca, iz Celovca se jim bo pridružil napadalec Lukas Haudum, iz Innsbrucka pa kanadski napadalec Kevin Roy. Naslednje okrepitve naj bi naznanili že v prihodnjih dneh. Po poročanju avstrijskih medijev si med drugim želijo ameriškega napadalca Trevorja Goocha, ki je trenutno še član Olimpije, pa tudi izkušenega slovenskega napadalca Roka Tičarja. Ta je zadnjo sezono igral za Dunaj, ki mu je spodletelo v boju za končnico. 

Liga Ice, četrtfinale, četrte tekme:

Petek, 8. marec:

Sobota, 9. marec:

Liga Ice, četrtfinale, izidi v zmagah:

Celovec - Pioneers Vorarlberg /3:1/

Fehervar – Pustertal /2:2/

Red Bull Salzburg - Linz /3:1/

Bolzano – Beljak /3:1/

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Preberite še:

Ne spreglejte