Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2023,
21.31

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Red Bull Salzburg IceHL HK Olimpija

Četrtek, 5. 10. 2023, 21.31

7 mesecev

ICEHL, 5. in 6.oktober

Olimpija pretila do konca, a so branilci naslova odpeljali zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
HK Olimpija : Red Bull Salzburg | Olimpija je z 2:3 izgubila z branilcem naslova Salzburgom in | Foto HKO/Domen Jančič

Olimpija je z 2:3 izgubila z branilcem naslova Salzburgom in

Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti HK SŽ Olimpija so gostili vodilno ekipo IceHL Salzburg in po hudem boju izgubili z 2:3. Oba gola za Ljubljančane je prispeval latvijski napadalec Maris Bičevskis, Olimpija, za katero sta igrala oba novinca, napadalca Ville Leskinen in Jure Povše, ostaja brez domače zmage v tej sezoni. Zadnja domača IceHL zmaga zmajev sega v 2. december 2022. 

Red Bull Salzburg
Sportal Branilci naslova spet na vrhu

HK SŽ Olimpija: Red Bull Salzburg 2:3 (0:1, 0:1, 2.1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 920, sodniki: Ofner, Trilar (glavna), Puff, Vaczi.
Strelci: 0:1 Schneider (Raffl, Thaler, 10.), 0:2 Bourke (Thaler, 37.), 1:2 Bičevskis (Kapel, Crnovič, 49.), 1:3 Huber (Bourke, Murphy, 56.), 2:3 Bičevskis (Predan, Gooch, 59.).
Streli na gol: SŽ Olimpija 21, Salzburg 36
Kazenske minute: SŽ Olimpija 6, Salzburg 6.

Ljubljansko moštvo je v zadnjih dneh potegnilo kar nekaj kadrovskih potez. Po manj kot mesecu dni od začetka IceHL se je od kluba poslovil ameriški branilec Will Cullen, v napad pa je sprva na preizkušnjo prišel Finec Ville Leskinen, pridružil pa se mu je tudi 21-letni napadalec Jure Povše. Oba sta bila v postavi Olimpije na zahtevni četrtkovi tekmi s Salzburgom.

Gostje s Solnograškega so v uvodu dvoboja prevzeli pobudo in igra se je večinoma odvijala pred vrati zmajev, ki so bili nevarni predvsem iz kakšnih protinapadov. Sredi prve tretjine so se Ljubljančani prvič na ledu znašli z igralcem manj, to pa so hipoma izkoristili gostje, zadel je Peter Schneider. Še naprej so na ledu prednjačili Salzburžani, tik ob koncu pa so nevarni postali tudi domačini, a lastnega "power playa" niso izkoristili.

Tudi v nadaljevanju so bili kljub nekoliko mirnejši tekmi podjetnejši gostje, imeli več priložnosti, vse skupaj pa so kronali v začetku 37. minute. Po strelu z razdalje Lucasa Thalerja se je plošček odbil od ograde pred gol Horaka, ljubljanska obramba je slabo posredovala, do ploščka je prišel Troy Wayne Bourke in povišal prednost Salzburga.

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo igrali v nedeljo na Madžarskem. | Foto: HKO/Domen Jančič Ljubljančani bodo naslednjo tekmo igrali v nedeljo na Madžarskem. Foto: HKO/Domen Jančič

V prvi polovici sklepne tretjine so bili zmaji bolj enakovreden tekmec. Z lepim zadetkom z desne strani z vrha krogov je prednost v 49. minuti prepolovil Latvijec Maris Bičevskis. A po prejetem golu so gostje spet stopili na plin in slabih pet minut pred koncem obnovili prednost dveh golov, ko je igro z igralcem več izkoristil Mario Huber.

Olimpija je na koncu poskušala brez vratarja, kar se je domačim izplačalo, saj je s svojim drugim golom na 2:3 znižal Bičevskis. Ljubljančani so vztrajali brez vratarja in v zadnjih sekundah oblegali vrata Davida Kickerta in skoraj izenačili. Strel Marcela Mahkovca je zadel vratnico, medtem ko je Aljaž Predan 15 sekund pred koncem meril mimo.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v nedeljo gostovali pri madžarskem Fehervarju.

Sportal En tujec odhaja, drugi prihaja v Olimpijo

Liga ICE

Četrtek, 5. oktober

Petek, 6. oktober

Lestvica

HK Olimpija
Sportal Olimpija kot prva našla recept za Pustertal in nadaljevala zmagovito gostujočo serijo
Ne spreglejte