Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 10. 2023,
22.01

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Robert Sabolič Blaž Tomaževič VSV Beljak Pioneers Vorarlberg Luka Maver Graz 99ers Ken Ograjenšek Blaž Gregorc VIenna Capitals Rok Tičar KAC Celovec Jan Muršak IceHL

Torek, 3. 10. 2023, 22.01

6 mesecev, 3 tedne

ICEHL, 3. oktober

Branilci naslova spet na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Red Bull Salzburg | Prvaki iz Salzburga so premagali Pustertal in skočili na vrh lestvice. | Foto Guliverimage

Prvaki iz Salzburga so premagali Pustertal in skočili na vrh lestvice.

Foto: Guliverimage

Salzburžani, branilci naslova v IceHL so v torek Pustertalu zadali še drugi zaporedni poraz. Prvega jim je v nedeljo HK SŽ Olimpija, ki je imela danes tekmovanja prost dan. Rdeči biki so po zmagi z 2:1 skočili na vrh prvenstvene lestvice.

HK Olimpija
Sportal Olimpija kot prva našla recept za Pustertal in nadaljevala zmagovito gostujočo serijo

Olimpija je v tej sezoni IceHL kot prva našla recept za Pustertal in v nedeljo nadaljevala zmagovito gostujočo serijo, danes pa je bila prosta. Pustertal pa je doživel še poraz v Salzburgu.

V torek se je odvil še en obračun ekip z vrha lestvice. Beljak (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič), ki ima kar nekaj težav s poškodbami, je gostil soseda na lestvici, Fehervar (Anže Kuralt). Madžarska ekipa je zmagala z 2:1 in moštvui sta si zamenjali mesti na lestvici, Fehervar je skočil na tretje, Beljak pa padel na četrto. Slovenski legionarji niso dosegli točk.

Zanimivo je bilo tudi na drugem dvoboju na Koroškem. Celovec (Jan Muršak, Luka Gomboc) je gostil Dunaj, za katerega po novem igra slovenski napadalec Rok Tičar, ki je zadnje tri sezone in pol nosil celovški dres in z njim v sezoni 2020/21 postal prvak. Celovčani so zmagali s 5:2, tudi na tej tekmi pa slovenski hokejisti niso zbirali točk.

Slovenski napadalec Rok Tičar, ki je zadnje tri sezone in pol nosil dres Celovca, po zadnji sezoni pa so se njune poti razšle, je z Dunajčani izgubil v Celovcu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenski napadalec Rok Tičar, ki je zadnje tri sezone in pol nosil dres Celovca, po zadnji sezoni pa so se njune poti razšle, je z Dunajčani izgubil v Celovcu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Člani Vorarblerg Pioneers (Luka Maver) so prišli do tretje zaporedne zmage, s katero so ostali med prvo šesterico. Doma so s 5:4 premagali letos neprepričljivega lanskega finalista Bolzano. Ta ima po osmih tekmah na računu zgolj eno zmago, tokrat pa ga je prvič po vrnitvi za trenersko krmilo vodil Glen Hanlon.

V obračunu začelja sta se bosta pomerili ekipi, ki po šestih tekmah še nista imeli zmage, Asiago in Gradec (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc). Zdaj je brez zmage le še Gradec, Asiago je namreč slavil s 4:3, slovenska reprezentanta pa sta prispevala vsak po eno podajo.

Innsbruck je doma z 2:3 po podaljšku izgubil proti Linzu.

Olimpija bo znova na delu v četrtek, ko bo ob 19.15 gostila Salzburg.

Liga ICE

Torek, 3. oktober

Lestvica

HK Olimpija : Pioneers Vorarlberg
Sportal Tretji poraz Olimpije, doma brez zmage devet mesecev
HDD Jesenice : HK Olimpija
Sportal Celjani po loteriji slavili v Kranju, Jeseničani napolnili mrežo Maribora
 
Ne spreglejte