Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 10. 2016,
21.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

1

Natisni članek

hokejski superpokal superpokal Slovenije HDD Jesenice HDD Olimpija hokej

Torek, 11. 10. 2016, 21.40

6 let, 6 mesecev

Superpokal Slovenije 2016

Superpokalna lovorika Olimpiji, ki sta ji z goloma zapretila njena nekdanja člana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

1

Superpokal Slovenije, ki ga je v klubsko sceno letos dodala Hokejska zveza Slovenije, je pripadel Olimpiji. Zmaji so Jeseničane v Podmežakli premagali s 4:2.

David Rodman je spet zaigral za železarje. Prvi plošček je vrgel jadralec Vasilij Žbogar. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič David Rodman je spet zaigral za železarje. Prvi plošček je vrgel jadralec Vasilij Žbogar. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Krovna domača hokejska organizacija je letos sledila nogometnim in rokometnim smernicam ter boju za pokalno lovoriko, ki smo jo spremljali lani, dodala še boj za superpokalno.

Za lovoriko sta se v Podmežakli spopadla večna tekmeca Jesenice, za katere je zaigral povratnik David Rodman, ki si je prislužil bučen aplavz, in Olimpija, za katero še vedno ne igra Aleš Mušič, je pa njen dres nosil povratnik Maks Selan. Obračun – potekal je v senci nogometne reprezentančne kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo leta 2018 z Anglijo – so dobili Ljubljančani.

Olimpija na odmora s tesno prednostjo

Olimpijinega vratarja Jeffa Frazzeja sta uspela premagati nekdanja zmaja Eric Pance in Jure Sotlar. Na drugi strani je Žan Us klonil trikrat, en plošček pa so Ljubljančani poslali v prazen gol. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Olimpijinega vratarja Jeffa Frazzeja sta uspela premagati nekdanja zmaja Eric Pance in Jure Sotlar. Na drugi strani je Žan Us klonil trikrat, en plošček pa so Ljubljančani poslali v prazen gol. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Ti so na prestavljeni tekmi iz Ljubljane na Jesenice povedli v deveti minuti, ko je domačega vratarja Žana Usa kot prvi premagal Raphael Bussieres. A veselje zmajev ni trajalo prav dolgo.

Le dve minuti zatem je otrok Olimpije, ki od te sezone nosi rdeči dres, Jure Sotlar poskrbel za izenačenje. Drugo vodstvo so si gostje priigrali po novem uspešnem protinapadu, ko je v 14. minuti jeseniško mrežo zatresel še en od ljubljanskih tujcev Jonathan Harty in postavil izid tretjine. Ob drugem zadetku zmajev se je poškodoval jeseniški branilec Aleksandar Magovac, ki je poskušal preprečiti podajo in si poškodoval prepono.

V drugem delu so bili zeleno-beli strelsko nevarnejši (razmerje strelov 2:9 za Olimpijo), a niso znali zvišati vodstva, so ga pa v začetku zadnjega dela, ko je, kot se je izkazalo na koncu, zmagoviti zadetek dosegel Anže Ropret

Nekdanji zmaj vrnil upanje, Pem postavil piko na i

Gostiteljem ni preostalo drugega kot popoln napad. Da je okoli 1.300 gledalcev spremljajo napeto končnico, je v 54. minuti poskrbel še en nekdanji zmaj Eric Pance, ki je po strelu Martina Oražeja podstavil palico in plošček poslal za hrbet sicer odlično razpoloženega Jeffa Frazeeja ter Jeseničane približal na en zadetek.

Ob koncu so domači izenačenje lovili z igralcem več in brez vratarja, a se jim načrt ni izšel, sekundo pred koncem je z zadetkom v prazen gol končni rezultat (2:4) postavil Nik Pem.

Igralec tekme na jeseniški strani je bil Sotlar, na ljubljanski pa Chris Langkow. Prva klubska lovorika sezone je pripadla Olimpiji. | Foto: Gregor Podrekar/Sportida Prva klubska lovorika sezone je pripadla Olimpiji. Foto: Gregor Podrekar/Sportida

Pogleda trenerjev

Nik Zupančič, trener Jesenic: V prvi tretjini smo igrali še dobro, druga pa je bila malo slabša, pa čeprav je bil rezultat še vedno isti. Bili smo premalo nevarni, imeli preveč izključitev in naredili preveč individualnih napak, kar nas je stalo tekme. Zadnjo tretjino pa nimam fantom česa očitati. Kar smo se dogovorili, so naredili. Zmanjkal nam je zadetek priključka. Čestitam Olimpiji za osvojeno lovoriko.

Bojan Zajc, trener Olimpije: Vedno je lepo zmagati, sploh na Jesenicah proti večnemu tekmecu. Bila je težka tekma, kar smo pričakovali. Bili smo boljši, predvsem v drugi tretjini, ko bi morali izkoristiti še kakšno priložnost.  V zadnjem delu smo imel preveč izključitev, kar so Jeseničani dobro izkoristili, tako da je bila tekma napeta do konca.

Superpokal Slovenije 2016:

Torek, 11. oktober, Podmežakla:
HDD Sij Acroni Jesenice : HDD Olimpija Ljubljana 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
0:1 Bussieres (Langkow, Harty, 9.), 1:1 Sotlar (Rodman, Pance, 11.), 1:2 Harty (Langkow, Pešut, 14.), 1:3 Ropret (Koren, Pem, 45., 2:3 Pance (Oraže, Sotlar, 54.), 2:4 Pem 60. (EN)

EN – zadetek v prazen gol


Kazenske minute: Jesenice 10 (4, 6, 0), Olimpija 12 (2, 2, 8)
Streli na gol: Jesenice 22 (7, 2, 13), Olimpija 23 (9, 9, 5)

Postava Jesenice: Us, Stojanovič, Oraže, Logar, Sotlar, Rodman, Pance, Berlisk, Magovac, Sodja, Čimžar, Manfreda, Kranjc, Cerkovnik, Heffernan, Kalan, Jezovšek, Jeklič, Tarman, Brus, Glavič, Tomaževič. Trener: Nik Zupančič
Postava Olimpija: Frazee, Raišp; Harty, Guimond, Pešut, Langkow, Bussieres; Planko, Groznik, Ropret, Pem, Koren; Bazevics, Čepon K., Gabor, Alagić, Zajc; Čepon M., Selan, Potočnik, Hadžič, Ograjenšek. Trener: Bojan Zajc

 

Ne spreglejte