Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2024,
21.20

Osveženo pred

1 ura, 36 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Natisni članek

Anže Kuralt Nik Zupančič Žiga Jeglič Miha Verlič Jan Urbas hokejska liga prvakov

Sobota, 14. 9. 2024, 21.20

1 ura, 36 minut

Hokejska liga prvakov, 14. in 15. september

Urbas zadeval, Jeglič podajal za novo zmago, izločilni boji vse bližje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Jan Urbas | Kapetan nemškega podprvaka Jan Urbas je v 45. minuti izenačil (2:2), v zadnji pa zadel v prazen gol in postavil končnih 4:2. | Foto Guliverimage

Kapetan nemškega podprvaka Jan Urbas je v 45. minuti izenačil (2:2), v zadnji pa zadel v prazen gol in postavil končnih 4:2.

Foto: Guliverimage

Na sporedu so četrte tekme prvega dela hokejske lige prvakov. Danes sta bila na delu dva kluba s slovenskim pridihom. Fischtown Pinguins Jana Urbasa, Žige Jegliča in Mihe Verliča je v zadnji tretjini strl odpor Rouena in se z zmago s 4:2 še približal izločilnim bojem. Urbas je dvakrat zadel, Jeglič pa s podajami sodeloval pri prav vseh štirih zadetkih. Fehervar Anžeta Kuralta je izgubil še četrtič.

Miha Verlič, Jan Urbas, Žiga Jeglič, Fischtown Pinguins
Sportal Verlič, Urbas in Jeglič tlakovali pot do petarde, Zupančičevi vzeli točko rdečim bikom

Nemški podprvak Fischtown Pinguins, ki si napad brez slovenske trojke Jan Urbas, Žiga Jeglič, Miha Verlič težko predstavlja, je na četrti tekmi prišel do tretje zmage. Francoskega prvaka Rouen (še brez točke) je strl v zadnji tretjini tekme in z novo zmago na stežaj odprl vrata napredovanja v osmino.

Žiga Jeglič je podal pri vseh štirih golih. | Foto: Guliverimage Žiga Jeglič je podal pri vseh štirih golih. Foto: Guliverimage Znova so imeli glavno besedo Slovenci, Jeglič je v 27. sekundi podal za vodstvo, na koncu pa z asistenco sodeloval pri vseh štirih golih. Kapetan Urbas se je v 45. minuti podpisal pod izenačujoči zadetek (2:2), nato podal za 3:2, v zadnjih sekundah tekme pa zatresel še nebranjeno mrežo in postavil končnih 4:2. Verlič je imel z 21 minutami in pol drugo najvišjo minutažo, sprožil je dva strela na vrata tekmeca, blokiral dva strela in dobil vse širi sodniške mete. Jeglič je uspešen ob sodniških metih, dobil jih je 15 oziroma 79 odstotkov.

V precej slabšem položaju pa je madžarski Fehervar AV19, za katerega igra slovenski napadalec Anže Kuralt. Ta tudi po četrti tekmi ostaja brez točke. V soboto so gostili hokejiste Lozane in jim priznali premoč z 1:3 ter ostali brez teoretičnih možnosti za najboljšo 16-erico. Švicarska ekipa je z desetimi točkami v vrhnjem delu lestvice.

Unia Oswiecim, ki jo s trenerske klopi vodi Nik Zupančič, bo v nedeljo gostovala na Koroškem. | Foto: Guliverimage Unia Oswiecim, ki jo s trenerske klopi vodi Nik Zupančič, bo v nedeljo gostovala na Koroškem. Foto: Guliverimage

V nedeljo se bosta predstavila še preostala kluba s slovenskim pridihom, ki se bosta udarila med seboj. Celovec (Jan Muršak zaradi poškodbe še ni igral, Luka Gomboc) bo jutri pričakal poljski klub Unia Oswiecim, ki se je v petek dobro boril proti prvaku tekmovanja, v katerem nastopajo Korošci, Salzburgu. Izgubil je v podaljšku. Celovec je po treh tekmah pri eni zmagi in treh točkah, Unia Oswiecim pa pri treh porazih in dveh točkah.

V predtekmovanju lige prvakov nastopa 24 klubov. Vsak odigra šest tekem, nato najboljših 16 s skupne lestvice napreduje v izločilne boje. Zmagovalec bo znan februarja prihodnje leto. Naslov brani švicarski Geneve Servette.

 

Hokejska liga prvakov, četrte tekme:

Sobota, 14. september

Nedelja, 15. september

Lestvica

 

Preberite še:

hokejska liga prvakov
Sportal Nemške prvake pri Zupančičevih pričakal sporen transparent, klubu finančna kazen

 

 

Ne spreglejte