Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 8. 2018,
15.37

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

2

Natisni članek

HK SŽ Olimpija Alpska liga Adam Jakopin

Sreda, 29. 8. 2018, 15.37

5 let, 7 mesecev

HK SŽ Olimpija pred novo sezono

Olimpija brez kanadskega pridiha naproti uresničevanju visokih ciljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

2

HK SŽ Olimpija | Pri Olimpiji so si za cilj zadali naslov državnega in pokalnega prvaka ter polfinale Alpske lige. | Foto Nebojša Tejič/STA

Pri Olimpiji so si za cilj zadali naslov državnega in pokalnega prvaka ter polfinale Alpske lige.

Foto: Nebojša Tejič/STA

Osvojitev dvojne domače krone (naslov državnega in pokalnega prvaka) ter polfinale Alpske lige so si za cilj pri HK SŽ Olimpija zadali že junija in od tega ne odstopajo. Uresničiti ga bodo poskušali zgolj s slovensko močjo, kanadski branilec slovenskih korenin Adam Jakopin namreč ni uspešno prestal preizkušnje. V klubu poudarjajo, da so za njimi dobre priprave in da je vzdušje odlično, upajo pa, da jih bo s tribun spremljalo več navijačev.

Za hokejisti HK SŽ Olimpija je mesec skupnih priprav na novo sezono, v kateri bo kolektiv drugič zapored nastopal v Alpski ligi (lani so ga v četrtfinalu izločili Jeseničani), v domačih tekmovanjih pa se bo podal v lov za pokalni in državni naslov.

"Cilji niso skrivnost. Že v juniju smo napovedali, da je cilj osvojitev dvojne domače krone in polfinale Alpske lige. Še enkrat bi poudaril, da je dejstvo, da imamo same slovenske igralce, zelo pomembno in da še vedno sledimo tej ideji. Ekipa je zelo konkurenčna," pravi predsednik zeleno-belega tabora Miha Butara, glavni trener Jure Vnuk, ki mu v trenerskem štabu pomagata brata Hočevar, Matej je pomočnik, Andrej po novem pomaga pri vratarjih, ob tem prikimava: "Cilji morajo biti visoki, če želiš narediti korak naprej. Ne moreš si za cilj zadati sedmega mesta. Kako se bo izteklo, bomo pa videli."

HK SŽ Olimpija | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Veliko razmišljal in se priprav lotil strokovno

Vnuk ob tem dodaja, da so za fanti odlične priprave, o katerih je poleti precej razmišljal. "Veliko sem se posvečal izdelavi programa za priprave, veliko literature sem prebral, tako da smo se priprav lotili zelo strokovno. Pripravljali smo se po najmodernejših smernicah. Hokej se igra v fazi aerobne in anaerobne moči, tako da je treba trenirati bazično, posvečati pa se je treba tudi eksplozivni moči, hitrosti in ravnotežju, kar smo na teh treningih močno poudarjali," poudarja nekdanji hokejist, ki je po sobotni zmagi nad Jesenicami (2:0) dejal, da je njegovo moštvo pripravljeno bolje, kot je bilo januarja, ko ga je prevzel.

"Pripravljali smo se po najmodernejših smernicah. Hokej se igra v fazi aerobne in anaerobne moči, tako da je treba trenirati bazično, posvečati pa se je treba tudi eksplozivni moči, hitrosti in ravnotežju, kar smo na teh treningih močno poudarjali." | Foto: Nebojša Tejič/STA "Pripravljali smo se po najmodernejših smernicah. Hokej se igra v fazi aerobne in anaerobne moči, tako da je treba trenirati bazično, posvečati pa se je treba tudi eksplozivni moči, hitrosti in ravnotežju, kar smo na teh treningih močno poudarjali." Foto: Nebojša Tejič/STA

V nekaj mesecih novi sponzorji

Butara je na novinarski konferenci dejal, da so zadovoljni s podaljšanjem sodelovanja z Zavarovalnico Triglav in da od dva do trije malo večji sponzorji še prihajajo. "Za zdaj jih še ne bi razkrival, jih bomo pa v prihodnjih mesecih. Zahvalil bi se Mestni občini Ljubljana za veliko podporo, brez nje take pozitivne zgodbe ne bi mogli peljati," je zadovoljen, a se zaveda, da vrnitev v ligo Ebel, ki je v luknjo pahnila tako HDD Olimpija kot HK Jesenice, še ni realna.

"Dolgoročni cilj je kakovostnejše tekmovanje, ampak da pridemo do tega, je treba doseči takšno finančno stanje, da si to lahko privoščiš, ne da so pozneje težave. Delamo na tem, o tem se pogovarjamo," pravi predsednik, ki prihaja iz vrst generalnega sponzorja Olimpije Slovenskih Železnic. Proračun Olimpije je predviden za okoli slabih 500.000 evrov.

Jesenice : Olimpija DP 3 tekma finala
Sportal Vnuka spodbudila predstava na derbiju, Glaviča realizacija ne skrbi

Jakopin ni prestal preizkušnje

Pri Olimpiji je bil na preizkušnji 24-letni Kanadčan slovenskih korenin Adam Jakopin. Branilec, ki je v zadnjih štirih sezonah igral za univerzo Lindenwood Univ. - Belleville v študentskih ligah ACHA II in NAIA, je bratranec Johna Jakopina. Dolgoletni hokejist lige NHL je v zmajevem gnezdu igral v sezoni 2004/05.

A Adam, ki je Olimpijo sam kontaktiral za preizkušnjo, ne bo šel po bratrančevih stopinjah, saj na preizkušnji ni prepričal trenerskega štaba zmajev.

Izpiliti, kar še manjka

V zmajevem gnezdu so ostali brez kar nekaj ključnih članov lanske sezone (Robert Kristan, Andrej Hebar, Matic Kralj, Maks Selan). Ekipa bo mlada, predvsem v vratih, kjer bosta stala 22-letni Žan Us in leto mlajši Tilen Spreitzer, največ izkušenj pa prinašata dolgoletna reprezentanta. 36-letni povratnik v napadu Aleš Mušič in leto starejši branilec Aleš Kranjc, ki bo prvič igral v zeleno-belem dresu.

Kapetan Olimpije bo Aleš Mušič, ki bo po 11 sezonah v ligi Ebel tokrat zaigral v Alpski ligi. | Foto: Nebojša Tejič/STA Kapetan Olimpije bo Aleš Mušič, ki bo po 11 sezonah v ligi Ebel tokrat zaigral v Alpski ligi. Foto: Nebojša Tejič/STA

Če smo drugega na novinarski konferenci, na kateri je bilo v nasprotju z napovedmi kluba le šest hokejistov, pogrešali, je kapetan Mušič takole ocenil zadnje tedne: "Priprave so bile naporne in so še vedno, a mislim, da smo vsi prišli zelo dobro pripravljeni, tako da nam je bilo veliko lažje trenirati. Ekipa je mlada, veliko je smeha, pozitivno je. Mislim, da smo dobro odigrali oba turnirja, zdaj pa je treba izpiliti tisto, kar smo na teh turnirjih videli, da lahko izboljšamo."

Otrok Olimpije bo po 11 sezonah v ligi Ebel premierno zaigral raven nižje, v Alpski ligi: "Prav veliko o Alpski ligi ne morem povedati, saj nisem odigral še nobene tekme. Kot vem, je prvih osem ekip kar izenačenih. Ko smo igrali proti Jesenicam, je bilo veliko drsanja, tako da bo morda več poudarka na drsanju in morda malo manj na znanju na palici." 

Povabilo županom

Na prvo domačo tekmo Alpske lige proti Milanu 23. septembra bodo povabili vse župane okoliških občin Ljubljane, da podprejo hokejsko Olimpijo. Obetajo si zanimiv dogodek in lepo zapolnjeno dvorano. Pri Olimpiji še pravijo, da se sezonske vstopnice prodajajo bolje kot lani. 

Četa Jureta Vnuka bo prvi cilj poskušala uresničiti konec prihodnjega tedna, ko bo v Kranju potekal Pokal Slovenije. Lani so Ljubljančanom v finalu hud poraz zadali Jeseničani. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Četa Jureta Vnuka bo prvi cilj poskušala uresničiti konec prihodnjega tedna, ko bo v Kranju potekal Pokal Slovenije. Lani so Ljubljančanom v finalu hud poraz zadali Jeseničani. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Najprej na pokal

Olimpija bo prvo tekmo v Alpski ligi odigrala 15. septembra na gostovanju pri Fassi, še pred dvoboji v mednarodni druščini pa jo čaka Pokal Slovenije, ki bo od 5. do 8. septembra v Kranju (žreb parov bo 3. septembra). Zmaji so lani v finalu pokala premoč priznali Jesenicam. 

Pred pokalnim tekmovanjem bodo odigrali pripravljalno srečanje s HK Triglav Kranj, po pokalu pa pripravljalnih tekem pred novo sezono ne bodo več imeli.

Ekipa HK SŽ Olimpija za sezono 2018/19:

Vratarja: Tilen Spreitzer, Žan US
Branilci: Uroš Batič, Jaka Bernard, Nejc brus, Kristjan Čepon, Andraž Cjuha, Nik Grahut, Aleš Kranjc, David Planko, Žiga Svete, Luka Zorko
Napadalci: Martin Bohinc, Aljaž Chvatal, Žan Jezovšek, Gregor Koblar, Gal Koren, Anej Kujavec, Marcel Lavriša, Aleš Mušič, Janez Orehek, Sašo Rajsar, Mark Sever, Patrik Tišlar, Luka Ulamec, Miha Zajc
Trener: Jure Vnuk

Preberite še:

Medveščak navijači
Sportal Medveščak v zadnjih minutah napolnil mrežo Olimpije in osvojil turnir
Nik Zupančič
Sportal Nik Zupančič se vrača na prizorišče velikega uspeha
Jesenice Olimpija
Sportal Jeseničani županu in občini: Izgovor, da se članov ne more finančno podpreti, ne zdrži

 

Ne spreglejte