Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 12. 2013,
20.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleš Kranjc Rok Tičar Žiga Jeglič

Sreda, 11. 12. 2013, 20.26

8 let

Hamburg diha Tičarju in Kranjcu za vrat, Jegličev Ässät prav nič šampionsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Naša reprezentanta Aleš Kranjc in Rok Tičar še naprej ostajata na vrhu nemške lige DEL, a jima Hamburg že močno diha za vrat. Ässät Žige Jegliča je daleč od forme, s katero je osvojil naslov prvaka.

V nemškem prvenstvu se povsem na vrhu lestvice ni spremenilo nič. Prvo mesto je še vedno v rokah Kölna, ki je sicer na zadnjih treh tekmah dvakrat izgubil, enkrat v podaljšku, in le enkrat zmagal (Rok Tičar je za ''morske pse'' na teh treh tekmah dosegel dva gola in prav toliko podaj, medtem ko se je Aleš Kranjc vrnil po poškodbi in ostal brez točke). Dozdajšnji najbližji zasledovalci so prav tako grešili, to pa je izkoristil Hamburg, ki je nazadnje izgubil na začetku novembra, od tedaj pa dosegel devet zaporednih zmag in napredoval na drugo mesto. Zdaj za vodilnimi ''morskimi psi'' zaostaja le še dve točki. Tretje mesto si z 49 točkami delita Nürnberg in Krefeld, za katerega igra Mitja Robar, vendar pa imata tekmo manj in bi se lahko hitro vrnila tik pod vrh. Od preostalih ekip, za katere igrajo slovenski hokejisti, Ingolstadt Roberta Saboliča še naprej ostaja na sedmem mestu, takoj za njim pa je München, pri katerem igra Jan Urbas. Z negativno serijo šestih zaporednih porazov se ubada Schwenninger Marcela Rodmana, ki je predzadnji na lestvici, povsem na repu pa ostaja Düsseldorf.

Kot smo že vajeni, je na Švedskem še naprej vse v znamenju Skellefteaje, ki ekspresno, brez večjih napak, nadaljuje pot proti prvemu mestu rednega dela. Pred drugouvrščeno Frölundo vodi z 12 točkami prednosti, a ima ta tekmo manj. Tudi Indijanci so zasidrani na drugem mestu lestvice, veliko bolj izenačeno pa je v nadaljevanju. Nato namreč kar sedem ekip loči vsega šest točk razlike. Če je bil Brynä še prejšnji teden tretji, je zdaj šesti, saj je izgubil trikrat zapored. Je pa na tretje mesto lestvice napredoval Växjö. Podobno kot na vrhu ni bilo sprememb niti na dnu. AIK in Örebro imata 35 točk, manj kot 40 točk pa ima le še HV 71.

Tudi na Finskem Kärpät brez težav ostaja na prvem mestu lestvice. V zadnjem preglednem tednu je zmagal obe tekmi in je osvojil že 72 točk. Prednost pred drugim mestom znaša kar 13 točk, kar pomeni, da se bodo izbranci Laurija Marjamäkija morali močno poslabšati, da bi se jim zasledovalci lahko približali. Drugo mesto drži Tappara. Na tretje mesto je napredovala SaiPa, ki ima štiri zaporedne zmage, na zadnjih treh obračunih pa je nasprotniku vedno zabila pet golov. Z 92 zadetki je tudi druga najučinkovitejša ekipa, največ golov je pričakovano dosegel Kärpät (106). Na četrto mesto je napredoval HIFK, ki ima še boljšo pozitivno serijo. Kar osem zaporednih zmag jih je popeljalo na četrto mesto lestvice. V hudi krizi pa ostaja Ässät Žige Jegliča, ki je daleč od forme iz prejšnje sezone, ko je osvojil naslov prvaka. Le 12 mesto v 14-članski konkurenci je veliko premalo. Za sabo ima Jegličeva ekipa kar pet zaporednih porazov. Zadnjeuvrščeni ekipi KalPa in TPS sta mu vedno bolj za petami, KalPa ima točko manj, TPS pa pet, a imata obe tekmo manj.

Na Češkem vodilna trojica ostaja nespremenjena. Vodi Sparta iz Prage, ki počasi viša prednost pred zasledovalci. Ta trenutno znaša deset točk. Na drugem mestu je ekipa Mountfield, na tretjem pa Škoda iz Plzna. Ta je sicer zadnji dve tekmi izgubila, a ima še vedno točko prednosti pred četrtouvrščenim Brnom. Pardubice Blaža Gregorca so znova izgubile mesto in so devete. Zadnje mesto ostaja rezervirano za Chomutov, ki niza poraz za porazom, za predzadnjim mestom zdaj zaostaja že za 11 točk.

V najmočnejšem švicarskem prvenstvu so Levi že osem tekem neporaženi in zasedajo prvo mesto na lestvici. Z vrha je na drugo mesto padel Fribourg. Zadnje mesto pripada ekipi Lakers, ki za Bielom in Zugom zaostaja za ogromnih 13 točk.

Ne spreglejte