Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 10. 2013,
21.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaž Gregorc

Sreda, 9. 10. 2013, 21.29

8 let

Gregorc na vrhu izenačene Češke, Jegličev Ässät se prebuja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi v zadnjem tednu imamo na vrhu tujih prvenstev našega igralca. Na Češkem Blaž Gregorc s Pardubicami zaseda prvo mesto. V Nemčiji je vroča ekipa Thomas Sabo Ice Tigers, v Švici pa Davos.

V Nemčiji še naprej blesti ekipa Thomas Sabo Ice Tigers, ki je v preglednem tednu tujih prvenstev zmagala na treh tekmah in še sploh ne pozna poraza. Na devetih tekmah so Ledeni tigri zmagali na osmih tekmah po rednem delu, enkrat pa po izvajanju kazenskih strelov. Prejšnjo sredo so hokejisti iz Nürnberga s 6:5 ugnali München Jana Urbasa, ki ga ni bilo v postavi, je pa slovenski napadalec že na naslednji tekmi proti Augsburgu k zmagi prispeval podajo. V nedeljo so Tigri ugnali še Schwenninger, ki mu ni pomagal niti zadetek Marcela Rodmana. Zadnji z Divjimi krili še naprej ostaja na desetem mestu lestvice v štirinajstčlanski konkurenci. Na drugo mesto lestvice je napredoval Köln Aleša Kranjca in Roka Tičarja, ki je dvakrat zmagal s 3:1 (proti Hamburgu in Krefeldu). V soboto pa si je doma privoščil spodrsljaj, saj je klonil proti zadnjemu Düsseldorfu. Po dobrem začetku pa je nekoliko padel v formi Krefeld Mitje Robarja, ki je zdrsnil na osmo mesto lestvice. Sicer pa v oktobru najvišjo zmago držijo Rodman in soigralci, ki so z 8:1 ugnali Wolfsburg, 32-letni napadalec je pri uspehu sodeloval z golom in podajo. Na lestvici najučinkovitejših igralcev je po devetih krogih s 15 točkami Martin Sertich, od Slovencev je na 59. mestu najvišje Rodman, ki je do zdaj zbral šest točk.

V najmočnejši švedski ligi Skelleftea še naprej suvereno vodi na lestvici, pred zasledovalci je celo povišala prednost. V zadnjem tednu je zmagala na vseh treh tekmah, dvakrat sicer le z zadetkom prednosti. V torek je tako v gosteh z nogometnih 1:0 ugnala ekipo MODO, edini zadetek je dosegel Joakim Lindström. MODO bi po drugi strani še kako potreboval kakšno točko več, saj trenutno zaseda predzadnje mesto, na desetih tekmah je zbral prav toliko točk. Je pa z zadnjega mesta v zadnjem tednu pobegnilo moštvo Växjö Lakers, ki je od štirih tekem zmagalo na treh in je skočilo kar za pet mest. Na dno lestvice pa je padla ekipa HV 71, ki je dva obračuna izgubila le z golom razlike. Na drugo mesto lestvice se je povzel Brynäs, ki ima za sabo štiri zaporedne zmage. Na lestvici strelcev je po desetih odigranih krogih na vrhu član Linköpingsa Pär Arlbrandt, ki ima 18 točk.

Tudi na Finskem na vrhu razpredelnice ni sprememb. Z 28 osvojenimi točkami prvo mesto držijo Pelikani, ki so v zadnjem preglednem obdobju s 3:1 ugnali ekipo HKP, s 3:2 pa v gosteh še Ilves. To je bil tudi derbi vodilnih ekip, ki se je po rednem delu končal brez zmagovalca, ekipa Pelicans se je zmage veselila šele po izvajanju kazenskih strelov. Ilves je po dveh tretjinah vodil z 2:0, nato pa sta Pekka Saarenheimo in Radek Smolenak poskrbela za izenačenje. Zadnji je ob golu v statistike vpisal tudi podajo, pri obeh zadetkih pa je bil podajalec tudi Vili Sopanen. S tekmo manj tretje mesto zaseda SaiPa. Nekoliko pa je po lestvici napredoval Ässät, aktualni prvak, ki ima slab štart v sezono. Ekipa, v kateri igra tudi Žiga Jeglič, je na zadnjih treh obračunih dvakrat zmagala in s 13. mesta napredovala na 10. mesto. Do zdaj so igralci Ässäta zbrali 13 točk, enako število imajo na svojem računu še štiri moštva. Povsem na dnu je ekipa Blues, ki je še edina, ki ji ni uspelo zbrati dvomestnega števila točk.

Na Češkem na vrhu lestvice vlada prava gneča. Po desetih odigranih krogih imajo kar štiri ekipe po 19 točk. Vseeno sta morali zasedbi iz Prage, Slavija in Sparta, prvo mesto prepustiti Pardubivam, za katere igra tudi naš reprezentančni branilec Blaž Gregorc. Ta je skupaj s soigralci v odlični formi, imajo namreč štiri zaporedne zmage, hkrati pa so bili igralci na zadnjih treh tekmah tudi strelsko razpoloženi, saj so tekmecu zabili vselej pet ali več zadetkov. Ob Pardubicah imajo 19 točk še Slavija Praga, ki je s tremi zaporednimi porazi nekoliko v krizi, Kometa Brno in Trinec. Ni pa gneča le na vrhu, tudi na dnu je podobno. Tri ekipe so v dozdajšnjem poteku prvenstva zbrale po deset točk. Najslabšo razliko v zadetkih ima Litvinov in je posledično povsem na dnu. Predzadnji je Chomutov, deset točk pa ima na svojem računu še Kladno. Se je pa od dna na zadnjih dveh krogih z dvema zaporednima zmagama odlepil Karlovy Vary. Na lestvici najučinkovitejših igralcev je na prvem mestu Ton Petr, ki je do zdaj zbral 16 točk.

V preglednem obdobju so v Švici odigrali tri kroge, zgodila pa se je menjava na vrhu lestvice. Prvo mesto je prevzel Davos, medtem ko je Kloten padel na drugo. Davos je izgubil le v prvem krogu, nato pa nanizal kar devet zmag, od tega osem po rednem delu in eno po kazenskih strelih. Prebuja se tudi aktualni prvak Bern, ki počasi napreduje po lestvici navzgor. Trenutno je osmi s 15 točkami, do tretjega mesta, ki ga zaseda Ambri-Piotta, ga ločita le dve točki. Z dna lestvice se je odlepil Biel, zamenjala ga je ekipa Lakers, ki ima zgolj sedem točk.

Ne spreglejte