Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 6. 2014,
9.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Žiga Jeglič Boštjan Goličič Anže Kopitar Anže Kopitar Bled

Sobota, 28. 6. 2014, 9.20

8 let

Goličič: Osredotočal sem se na to, da bi dobil tistega audija, a ni šlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dobrodelnega golf turnirja Anžeta Kopitarja se je udeležilo lepo število hokejistov, med njimi tudi Boštjan Goličič in Žiga Jeglič, ki sta bila pod največjim pritiskom pri luknji številka 10.

Na zdaj že kar tradicionalnem dobrodelnem golf turnirju, na katerem je slovenski zvezdnik severnoameriške hokejske lige v družbi prijateljev zbiral denarna sredstva za ustanovo Rdeča žoga in rehabilitacijski center Soča, je spretnosti na zelenici preizkusila tudi kopica slovenskih "oklepnikov".

"Že drugo leto zapored sem se udeležil Anžetovega turnirja, gre res za zelo lep dogodek z dobrodelno noto, na katerem smo zbirali denar za dober namen. Hkrati pa je vse skupaj lepo druženje, saj spoznaš veliko novih ljudi," je prireditev pozdravil Boštjan Goličič, Žiga Jeglič, ki se je popolnoma strinjal z reprezentančnim kolegom, pa je dodal: "Z nekaterimi fanti se sicer večkrat vidimo že med poletjem, z nekaterimi ne, tako da je tudi iz tega vidika super, da se reprezentanti spet srečamo in kakšno rečemo."

In priložnosti za sproščen klepet je bilo kar nekaj, saj so hokejisti – ob organizatorju Anžetu Kopitarju in omenjeni dvojici so med drugimi palico vihteli Gašper Kopitar, brata Rodman, Tomaž Razingar, Andrej Tavželj – na Kraljevem golf igrišču na Bledu družno iskali cilj belim kroglicam.

Pa čeprav je bilo druženje pomembnejše od rezultata, ta je bil v primerjavi s hokejskimi tekmami tokrat drugotnega pomena, smo naša sogovornika povprašali, kdo od hokejistov se je po njunem mnenju najbolje znašel. "Ne vem sicer, koliko Anže igra v Los Angelesu, vem pa, da je na Bledu zelo dober. Mislim, da je bil on kar najboljši, pa tudi Gašperju je, mislim, šlo kar dobro," je menil Goličič, Jeglič pa je hudomušno pristavil: "Mislim, da sem bil jaz kar blizu vrhu (smeh)."

Mamljiva desetica povzročila nekaj pritiska

Še najbolj so se golfistoma "tresle roke" pri luknji številka 10. Komur uspe skoraj neverjetna poteza, da s prvim zamahom spravi žogico v luknjo, postane lastnik novega audija. Malce za šalo – so se naši hokejisti odločili, da nihče ne potrebuje novega avta in ga zato ni nihče odpeljal? "(smeh, op. a.) To je zelo težko, sreča te mora spremljati, da ti to uspe. Je pa bilo pred to luknjo kar malo pritiska. Malce smo se pošalili, da merimo na avto, ampak nam ni uspelo," se je namuznil Jeglič, ki se s prijatelji na golf odpravi nekajkrat na leto, pri igri pa mu pomaga hokejsko znanje, saj je, kot pravi, kar nekaj podobnosti pri zamahu.

Tudi Goličiču so se oči zasvetile ob novem jeklenem konjičku: "Kar lepa nagrada, da. Osredotočil sem se na to, da bi dobil tistega audija, ampak žal ni šlo. Imeti bi moral kar veliko srečo, da bi odšel z mano domov. (smeh, op. a.)"

Dobrodelnost in hokej vse pogosteje z roko v roki

Čeprav brez novega avta, pa se je hokejski dvojec domov odpravil z odličnimi občutki, da je bil lahko del sproščene prireditve s pozitivnim pridihom. Hokejisti so namreč v zadnjem obdobju vse pogosteje povezani z dobrodelnimi zgodbami – pred olimpijskim turnirjem v Sočiju so na obračunu dveh generacij zbirali sredstva za pomoči potrebnim, za dober namen so se udarili tudi veterani Olimpije in Jesenic ...

"V zadnjem letu smo tudi hokejisti organizirali kar nekaj dobrodelnih dogodkov, tako da to vsekakor pozdravljamo. Tega je vedno več. Verjetno tudi zato, ker je potreba v družbi zaradi krize in vsega dogajanja velika. Super je, da se tudi v našem športu dogajajo dobrodelne zadeve," še pravi Jeglič, ki se 13. julija ne bo mogel udeležiti zabave s Stanleyjevim pokalom, saj morata biti s soigralcem Rokom Tičarjem že dva dni prej na pripravah pri novem delodajalcu Slovanu iz Bratislave. Kdo ve, morda pa "Staneta" ujameta prav na Slovaškem, saj naj bi bil pred prihodom v našo deželo pri Slovaku Marianu Gaboriku.

Ne spreglejte