Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 11. 2015,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

risi slovenska hokejska reprezentanca

Ponedeljek, 9. 11. 2015, 12.30

8 let

Estonci in Srbi še lahko sanjajo OI, risi čakajo zadnjega nasprotnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skozi sito prvih bojev za olimpijske igre leta 2018 v Pjongčangu sta se prebili reprezentanci Srbije in Estonije. Slovenska izbrana vrsta po eno od treh vstopnic v začetku septembra prihodnje leto.

Kanada, Rusija, Švedska, Finska, ZDA, Češka, Švica, Slovaška in gostiteljica Južna Koreja je devet srečnic, ki že imajo zagotovljen nastop na prihodnjih olimpijskih igrah v Pjongčangu. Na voljo so tako le še tri mesta za tekmovanje petih krogov leta 2018, do predaje dragocenih vstopnic pa še dva izločilna kroga. Eden bo na sporedu februarja prihodnje leto, odločilne olimpijske kvalifikacije – na teh bo sodelovala tudi Slovenija – pa septembra.

V februarski boj Estonija in Srbija

Preboj na februarski turnir sta si konec preteklega tedna zagotovili Srbija in Estonija, zmagovalki turnirja v Valdemori v Španiji in Talinu v Estoniji. Estonci so pred domačimi gledalci dobesedno zmleli nasprotnike. Mehiko so premagali s 13:3, Bolgarijo s 26:0, Izrael pa z 19:1. Srbi so po kazenskih strelih s 5:4 premagali Islandce, s 5:1 Kitajce, na odločilni tekmi pa s 5:3 še Špance.

Risi na delu septembra

Po februarskem turnirju bodo znani vsi udeleženci olimpijskih kvalifikacij, ki bodo v Belorusiji, Latviji in na Norveškem potekale v treh skupinah. Vozovnico za Pjongčang si bodo priigrali zmagovalci skupin. Slovenija se bo v začetku septembra srečala z reprezentancama, ki ju je na zadnjih olimpijskih kvalifikacijah v Vojensu premagala, in sicer z Belorusijo in Dansko. Zadnjega nasprotnika bodo Nik Zupančič in njegovi varovanci spoznali februarja prihodnje leto.

Če bodo obveljala pravila, bo zadnji nasprotnik v slovenski skupini reprezentanca, ki bo od vseh treh februarskih zmagovalcev najnižje na lestvici IIHF. V primeru, da bi februarja zmagale najvišje rangirane izbrane vrste, bi v našo skupino napredovali Japonci.

Ne spreglejte