Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 3. 2015,
19.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Minnesota Wild Calgary Flames Vancouver Canucks Winnipeg Jets Los Angeles Kings

Ponedeljek, 16. 3. 2015, 19.14

8 let

Elliott zaklenil vrata in pomagal Kraljem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Chicaga so v severnoameriški ligi NHL premagali newyorške otočane s 4:1. Še višjo zmago, 4:0, so dosegli hokejisti St. Louisa, ki so s 4:0 odpravili Calgary.

Moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja bo spet na delu v noči na četrtek, ko bodo kralji gostovali v Anaheimu.

Jonathan Toews se ni izkazal le z goloma, pač pa je bil še podajalec pri dveh drugih zadetkih svoje ekipe, tako da je prvič v sezoni na eni tekmi zbral štiri točke. Toews je, odkar je Chicago izgubil enega od ključnih igralcev Patricka Kana zaradi poškodbe, v odlični formi, saj je na zadnjih desetih tekmah dosegel sedem golov in pet podaj.

Odlično je bil razpoložen tudi vratar Brian Elliott. Njegov St. Louis Blues je zmagal brez prejetega gola, proti Calgaryju pa je s 25 obrambami še tretjič na zadnjih štirih dvobojih ostal nepremagan.

Nekaj dvobojev se je končalo šele po dodatnem delu igre; v Raleighu je Ottawa v podaljšku zmagala z zadetkom Marka Stona 15 sekund pred koncem, v Bostonu pa je Buffalo po neodločenem izidu 1:1 v rednem delu odnesel obe točki po kazenskih strelih, edini uspešni izvajalec je bil Tyler Ennis. Minnesota je v Nashvillu v zadnji tretjini zaostanek za domačimi izničila, v podaljšku pa je Matt Dumba že v 22. sekundi odločil zmagovalca.

Že po 60 minutah pa je bilo vse jasno v Winnipegu, kjer je domače moštvo z učinkovito prvo tretjino odpravilo San Jose, veliko zaslug za zmago s 5:2 pa ima tudi vratar Ondrej Pavelec, ki je zbral 38 obramb.

Še posebej pomembni sta bili tekmi Calgaryja, ki je gostil St. Louis, in Vancouvra, ki so doma premagali Philadelphio. Gre za divizijska tekmeca Los Angeles Kings, ki se borijo za neposredno uvrstitev v končnico. Trenutno Kraljem dobro kaže. Kopitar in druščina na tretjem mestu pacifiške divizije, ki še vodi neposredno v končnico. Na prvem mestu so zasidrani Rački, drugi pa je Vancouver. Na lestvici zahodne konference pa so LA Kings osmi.

Ne spreglejte