Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 9. 2015,
10.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hokej HK ECE Celje

Torek, 29. 9. 2015, 10.10

8 let, 3 mesece

Elektro Celje Energija in Hokejski klub Celje združila moči za razvoj hokeja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Elektro Celje Energija in Hokejski klub Celje sta na novinarski konferenci predstavila skupne načrte za razvoj kluba in podpisala generalno sponzorsko pogodbo za prihajajočo sezono.

S podpisom sponzorske pogodbe bo klub hkrati dobil tudi novo ime, HK ECE Celje. "Kot domače podjetje se nam zdi zelo pomembno, da vlagamo predvsem v mlade in šport. Nismo samo do okolja prijazni, ampak želimo biti tudi družbeno odgovorno podjetje. Pomembno pri sodelovanju s Hokejskim klubom Celje je investicija v mlade. Njihovo drsališče je edina ledena ploskev v tej regiji, kjer lahko mladi profesionalno trenirajo skozi vse leto. Zdelo se nam je pomembno, da ohranimo ta šport v Celju. Želimo stati ob strani klubu, ki iz leta v leto napreduje, ima več članov in dosega boljše rezultate. Pomembno se nam zdi, da podpremo klub, ki ima vizijo, ki je tukaj lokalno vpet, kot smo tudi mi. Hkrati želimo mladim ponuditi več priložnosti za udejstvovanje v športu v domačem kraju. Ne bomo samo generalni sponzor klubu, ampak aktivni partner pri vseh njihovih aktivnostih," je odločitev za sponzoriranje Hokejskega kluba Celje pojasnil direktor Elektra Celje Energija mag. Mitja Terče.

To poletje je bilo zelo aktivno za Elektro Celje Energija, saj se intenzivno pripravlja na združitev s podjetjem Elektro Gorenjska Prodaja, ki bo dokončna v sredo, 1. oktobra 2015. Tudi novonastalo, združeno podjetje ECE bo ohranilo svojo družbeno odgovorno držo in bo tudi v prihodnje podpiralo tako mlade kot razvoj športa v Sloveniji.

"Podjetju Elektro Celje Energija se zahvaljujemo za izkazano podporo. Sredstva bomo namenili razvoju hokeja v regiji s poudarkom na mladini, podprli bomo tudi člansko ekipo. Hokejski klub Celje se ne more primerjati z večjimi klubi in finančno stanje vsekakor ni rožnato, zato je podpora Elektra Celje Energija več kot dobrodošla. Namenjena denarna sredstva bomo zagotovo vlagali v pravi namen in gradili zgodbo kluba na dolgi rok," je pojasnil predsednik HK kluba Celje Sandi Sendelbach.

Načrte in izzive kluba v sezoni 2015/2016 pa je predstavil trener Rok Rojšek: "Sam sem v klubu zadnjih osem let. Stanje je bilo na začetku zelo slabo. Imeli smo nekaj več kot 40 članov. Dolgoročni načrt kluba je pridobivanje novih članov in veseli smo, da nam je Elektro Celje Energija že pred tremi leti pomagal postaviti člansko ekipo. Odkar imamo to ekipo, se nam je pridružilo že več otrok. Želimo si pridobiti še več novih članov kategorije od sedem do deset let. Lanska ekipa je tista, ki privablja ljudi na tribune. Želimo si, da na tribune pridejo tudi starši z mladimi otroki. Za mlajšo člansko ekipo smo si postavili cilj pet let, v katerih bo ekipa zorela, da bo lahko normalno tekmovala. Prihod Elektra Celje Energija je spodbuda za nas, ki delamo s temi otroki, da s člansko ekipo naredimo še korak naprej in potrdimo, da smo na pravi poti."

Zgodovina hokejskega kluba Celje sega vse tja v leto 1945, ko so usposobili drsališče v Celju, v sezoni 1946/1947 pa so tam potekale že prve tekme. Pri podjetju Elektro Celje Energija se zavedamo, da se športni klubi prepogosto znajdejo v finančnih težavah, s tem pa je oviran razvoj športa, ki je še kako pomemben predvsem pri mladini. S podporo bomo omogočili lažje delovanje kluba ter prenos znanja igranja hokeja na ledu na mlajše generacije.

Foto: ECE

Ne spreglejte