Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 10. 2014,
12.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL San Jose Sharks Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Četrtek, 9. 10. 2014, 12.33

8 let

"Dvig prapora ne sme biti izgovor za poraz. Bili smo preprosto preslabi."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Aktualni prvaki so po visokem uvodnem porazu (0:4) proti San Joseju pošteno čestitali večnim nasprotnikom, ki so bili zmage izjemno veseli. Še bolj bi bili, če bi zmagali v lanski končnici.

Zavrtimo čas nazaj za slabega pol leta, ko sta ekipi igrali veliko pomembnejše medsebojne obračune, obračune, po katerih je bil znan potnik v konferenčni polfinale. San Jose je serijo odprl izjemno, nanizal tri zmage, imel v rokah tri zaključne ploščke za zmago v konferenčnem četrtfinalu in večina ga je že videla na drugi stopnji končnice. A takrat se je kot feniks iz pepela dvignil Los Angeles, priredil nepozaben preobrat in morske pse poslal na dopust. "Ko bi le v končnici lanske sezone slavili četrto zmago … A tudi s to smo seveda zadovoljni. Vse odkar je postal znan urnik sezone, smo se veselili uvodne tekme, pa ne le mi, tudi mediji in navijači. In ne bi mogli bolje začeti sezone. Res je, da je to šele prva tekma, a za nas je ta zmaga velika in smo je resnično veseli," se obuditvi spomina na lansko grenko končnico po visoki zmagi ni mogel izogniti sicer nasmejani Tommy Wingels, ki je bil ob izjemnem vratarju Anttiju Niemiju (34 obramb) z dvema zadetkoma eden od ključnih snovalcev zmage.

Prešerne volje je bil po odličnem začetku tudi trener Todd McLellan in dal vedeti, da se pravo garanje šele začenja: "Veseli smo zmage, a pred nami je še zelo veliko dela. Prepričan sem, da bo Los Angeles iz tekme v tekmo boljši, a tokrat smo točke odnesli mi."

Ceremonija jih ni zmedla

Še pred začetkom obračuna so Kralji pospremili dvig še druge šampionske zastave pod strop razprodanega Staples Centra (18.514 gledalcev).

Mnogi so se spraševali, ali se je prav v čustveni ceremoniji skrival razlog za poraz, a je vratar Jonathan Quick (prejel štiri zadetke, v zadnji tretjini ga je zamenjal Martin Jones) to odločno zanikal. "Naš poraz nima nobene povezave z dogajanjem pred tekmo. Bili so preprosto boljša ekipa, mi pa preslaba, da bi zmagali," je bil razočaran čuvaj mreže, ki si je med dvigom zastave želel le, da se spopad čim prej začne.

Tudi Kyle Clifford in Dustin Brown se nista hotela izgovarjati na dvig zastave. "To ne sme biti izgovor za naš poraz. Smo profesionalni igralci, ki morajo biti pripravljeni na igro ob vsakem metu ploščka," je razmišljal Clifford, medtem ko je kapetan dodal: "To smo enkrat že dali skozi in to ni vzrok, da smo odigrali tako medlo. Nismo se ustrezno pripravili."

Časa, da se bolje pripravijo, imajo do sobote (tekma bo na sporedu v noči na nedeljo), ko bodo gostovali pri Arizona Coyotes in ko bo trener Darryl Sutter – vsaj upa tako – iz srečanja lahko potegnil bolj pozitivne stvari.

Ne spreglejte