Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 9. 2015,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Klemen Pretnar

Nedelja, 20. 9. 2015, 10.19

8 let

Dunajčani na obisk k Olimpiji na krilih visoke zmage, a brez prvega vratarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Četrti nasprotnik zmajev, ki so v petek izgubili, a bili z igro v Szekesfehervarju zadovoljni, je Dunaj. Ta se bo po klubskih napovedih v Tivoliju moral znajti brez čuvaja mreže Nathana Lawsona.

Olimpija je v petek doživela še tretji poraz sezone, a bila s točko, priborjeno v podaljšku na Madžarskem, in igro (v tej je bilo nekaj sprememb – Aleš Mušič se je na primer preselil v prvi napad k Guillaumu Desbiensu in Stefanu Chaputu, Roland Kaspitz pa v drugega) zadovoljna. Z rezultatom pa so lahko več kot zadovoljni tudi aktualni podprvaki, ki so se poigrali s Čehi (7:1).

"Dunajčani v Tivoli prihajajo na krilih visoke zmage nad Znojmom. Zagotovo je njihova samozavest velika, a tudi naša je po igri, ki smo jo prikazali v Szekesfehervarju, lahko. Naš načrt ostaja enak. Poskušali bomo zmagati prvič v sezoni," je v ligaški diktafon dejal dvakratni podajalec na petkovem obračunu, ki so ga zmaji v podaljšku izgubili s 3:4, Žiga Pešut.

Brez prvega vratarja

Aktualni podprvaki, katerih dres nosi branilec Klemen Pretnar, ki v petek ni igral, imajo po treh tekmah pet točk (zmaga po kazenskih strelih nad Salzburgom, tesen poraz proti Dornbirnu in visoka zmaga nad Znojmom).

Po napovedih iz avstrijskega tabora bodo Dunajčani v Tivoliju pogrešali vratarja Nathana Lawsona, do zdaj vselej prvo izbiro med vratnicama. Kanadčan je moral po petkovem naletu proti Znojmu, ko je utrpel močan udarec v glavo, obiskati bolnišnico. Zapustil jo je v soboto popoldne, a zdravniško osebje kluba se noče igrati z zdravjem igralcev. Njegova menjava je David Kickert, ta se je v delu druge in v zadnji tretjini v petek izkazal brez prejetega zadetka. Dunajski tabor je ostal tudi brez branilca Dominica Hackla, ki ima zlomljeno roko in naj bi bil z ledenih ploskev odsoten osem tednov.

"Tekme zagotovo ne bomo vzeli z levo roko. Morali bomo igrati pametno," sporočajo Avstrijci, ki so v Tivoliju zadnjič izgubili pred 981 dnevi. Ali bodo niz neporaženosti v Ljubljani podaljšali, bo znano malo pred 20. uro, moštvi bosta namreč palice prekrižali ob 17.30.

Ne spreglejte