Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2023,
21.20

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

HK RST-Pellet CELJE HK Triglav Kranj HDD Jesenice HK Olimpija hokejsko državno prvenstvo

Torek, 14. 11. 2023, 21.20

5 mesecev, 2 tedna

državno prvenstvo, drugi del

Jeseničani v zadnjih minutah strli Celjane, Sodja tresel gol Kranjčanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
HDD Jesenice Asiago 4. tekma finala Alpske lige Eric Pance | Vse do 56. minute je rezultat na semaforju med Jeseničani in Celjani kazal 2:2, nato pa so železarji povedli in z zadetkom Erica Panceta v prazen gol postavili končni rezultat. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Vse do 56. minute je rezultat na semaforju med Jeseničani in Celjani kazal 2:2, nato pa so železarji povedli in z zadetkom Erica Panceta v prazen gol postavili končni rezultat.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Začel se je drugi del hokejskega državnega prvenstva, v katerem sodelujejo štiri ekipe. Člani HDD Sij Acroni Jesenice so alpskega tekmeca HK RST-Pellet Celje z dvema goloma v zadnjih petih minutah premagali s 4:2. HK SŽ Olimpija, ki se je tekmovanju pridružil v tem delu, je doma upravičil vlogo favorita in s 5:0 premagal HK Triglav Kranj. Jaka Sodja je ob zmagi dosegel hat-trick.

HDD Jesenice : HK Olimpija
Sportal Prvi derbi DP bo v začetku decembra

Jeseničani so za uvod v drugi del gostili Celjane in njihov odpor strli šele v izdihljajih srečanja. Železarji so dvakrat vodili (zadela sta Erik Svetina in Tadej Čimžar), Celjani pa dvakrat odgovorili z izenačenjem – na 1:1 je izenačil nekdanji železar Luka Kalan, na 2:2 pa Mikus Mintautiskis.

Dobre štiri minute pred koncem rednega dela je Martin Bohinc zadel za 3:2. Gostom se je ponudila priložnost igre z igralcem več, v lov na nov izenačujoči gol so krenili brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a se jim načrt ni izšel. Eric Pance je plošček poslal v prazen gol in postavil končnih 4:2.

Olimpiji se je odprlo v drugem delu 

Olimpija, ki ni igrala v najmočnejši zasedbi, je na domačem ledu upravičila vlogo favorita in Kranjčane premagala s 5:0. Ljubljančani so na prvi zadetek čakali do 29. minute, ko je zadel razpoloženi Jaka Sodja. Sodja je nato v 37. minuti zvišal na 2:0, v 49. pa s hat-trickom na 3:0. V zadnjih desetih minutah sta za zeleno-bele zadela še Jure Povše in Rok Kapel.

Sodja je k zmagi Olimpije prispeval tri gole. | Foto: Grega Valančič/Sportida Sodja je k zmagi Olimpije prispeval tri gole. Foto: Grega Valančič/Sportida

Drugi del, ki bo trajal do 20. januarja prihodnje leto, bodo štiri moštva (HDD Sij Jesenice, HK RST-Pellet Celje, HK Triglav, HK SŽ Olimpija) odigrala po dvokrožnem sistemu.

Najboljši ekipi se bosta uvrstili v finale državnega prvenstva, ki bo na sporedu po končanih mednarodnih klubskih tekmovanjih, v katerih nastopata oba finalista. 

Prvi derbi v sezoni DP med Jesenicami in Olimpijo bo 5. decembra na Jesenicah, drugi pa 30. januarja 2024.

Državno prvenstvo, drugi del

Torek, 14. november

Lestvica:
Robin Rahm
Sportal Olimpija z novo močjo, Finec ostaja do konca sezone
Ne spreglejte