Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2015,
14.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Dustin Brown

Torek, 10. 3. 2015, 14.36

8 let

"Dokazali smo že, da ta ekipa lahko igra najbolje, ko je to najbolj treba."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred aktualnimi prvaki lige NHL so napeti dnevi in tedni, v katerih bodo poskušali točkovni račun obogatiti dovolj, da bodo sredi aprila med najboljšimi 16 ekipami. Nov preizkus že v noči na sredo.

Po slabem vstopu v leto 2015 so Kralji februarja z osmimi zaporednimi zmagami spet nekoliko lažje zadihali, mesta, ki vodijo v končnico, pa so postala vse manj oddaljena. A prostora za spodrsljaje v tem delu sezone ni, saj te že en sam poraz in dober večer tekmecev lahko vrže z želenih mest. Sedemnajst tekem pred koncem rednega dela so Anže Kopitar in soigralci deveti, za presenečenjem sezone Calgaryjem, ki ima na osmem mestu (ta še vodi v play-off) tekmo več, zaostajajo dve točki. A tudi za njimi je gneča, saj San Jose (točka manj od Kraljev) in Colorado (štiri točke manj od Kraljev) nikakor še nista vrgla puške v koruzo.

Bolj podobna tisti, ki si je želijo

Kalifornijci so na zadnjih treh srečanjih od mogočih šestih točk v žep sicer pospravili pet točk, stvari gredo v pravo smer, a treba bo še naprej graditi točkovno pogačo.

"Nismo v položaju, v katerem bi si želeli biti. Še dobro, da je urnik lige tako strnjen, da ne razmišljaš preveč o tem, kaj si naredil, ampak vselej gledaš naprej. In to je, po mojem mnenju, dobro," razmišlja kapetan Dustin Brown, ki je zadovoljen s tem, da so na zadnjih tekmah krepko nastreljali in omejili strele nasprotnikov (razmerje strelov 89:59 v prid Kraljev), manj pa z učinkovitostjo na nekaterih srečanjih – proti Pittsburghu v 62 minutah niso našli poti do mreže odlično razpoloženega vratarja Marc-Andreja Fleuryja.

"Igra proti Pittsburghu je že bila podobna tisti, ki si je želimo. Dobro smo omejili njihove strele, še posebej ob vseh power-playih, ki so jih imeli. A več kot očitno je, da moramo začeti zadevati. Ne igramo v ligi, v kateri bi zadetki kar padali. Treba je vložiti ogromno truda in predanosti, da se stvari poklopijo. Sobotni večer je bil dober primer. Vsekakor je bolje, da si ustvarjamo toliko priložnosti, kot bi bilo, če si jih sploh ne bi, a treba jih bo izkoristiti."

Nikoli za odpis

Trener Darryl Sutter si želi več konsistentnosti v napadu pri določenih posameznikih, za katere meni, da jim je v zadnjem času malce "spodrsnilo": "Nekaj sprememb v peterkah je, saj poskušamo na ta način spodbuditi koga, ki mu ne gre (na ponedeljkovem treningu je ob Kopitarju in Gaboriku v prvem napadu treniral Dwight King, Trewor Lewis se je preselil v drugi napad k Jeffu Carterju in Tylerju Toffoliju, op. a.). Vsi govorijo o nekaterih udarnih, posebnih linijah, a dejstvo je, da imamo fante, ki na zadnjih desetih tekmah niso zadeli ali pa so na zadnjih 20 tekmah zadeli dvakrat."

Brown, ki je na zadnjih 12 tekmah dosegel en zadetek in dve podaji, se zaveda, da bo treba biti še boljši, a hkrati poudarja, da so že v preteklosti dokazali, da se v težkih položajih znajdejo dobro. Verjetno nihče še ni pozabil sezone 2011/2012, ko so se komajda uvrstili v končnico, nato pa postali prvaki. "Mislim, da smo v preteklih letih skupnega delovanja dokazali, da ta ekipa lahko igra odlično, ko je to najbolj treba. Prestali smo že mnogo preizkusov. Je pa res, da bomo morali vse skupaj prestaviti še na višjo raven, če bomo želeli v končnico."

Nov preizkus jih čaka že v noči na sredo po slovenskem času, ko bodo lovili točke pri Coloradu, ki so ga v tej sezoni na edinem medsebojnem srečanju premagali s 4:1 in ki morda ne bo mogel računati na prvega vratarja Semjona Varlamova. Ta je zaradi poškodbe izpustil zadnjih nekaj minut nedeljske tekme.

Ne spreglejte