Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2015,
8.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Innsbruck Fabian Dahlem

Sreda, 16. 12. 2015, 8.37

8 let

Dahlem ne vidi razloga za odstop: Drugič mi lahko povedo v obraz, ne bo težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ljubljanski EBEL-ligaški kolektiv je v torek izgubil še 26. tekmo od 31 v tej sezoni (2:4). Trenerja zmajev je na tribuni spet pričakal transparent z napisom, naj odide, a Nemec nima takšnih namenov.

Olimpija se je po petih gostovanjih v torek le vrnila v svoje domovanje, kjer ji po katastrofalnem koncu tedna (izgubila je obe tekmi, skupni rezultat 14:3) ni uspelo prekiniti črne serije, ki traja od 20. novembra. Potem ko jo je Innsbruck v soboto premagal z 8:1, je bil tokrat bolj prizanesljiv – na Tirolsko je odpeljal zmago s 4:2. To je bil za zeleno-beli tabor deveti zaporedni in 26. poraz v sezoni, v kateri poznajo le pet zmag.

Nima namena uslišati želja navijačev

Svoje nezadovoljstvo s trenerjem so z novim zgovornim transparentom Dahlem go home (Dahlem pojdi domov) pokazali navijači, a nemški strateg nima namena uslišati njihovih želja.

"Če mislite, da bo sprememba trenerja prinesla več zadetkov in uspehe, potem bi moral morda o tem razmisliti," se je v pogovoru s sedmo silo morebitnega odstopa dotaknil Fabian Dahlem, a nato hitro pristavil, da besede odpoved ni v njegovih mislih.

"Vem, da želite naslov, kot je: 'Trener Olimpije je odstopil', a ne vidim razloga, da bi. Vsak dan trdno delam, rad imam svoje fante, nikoli ne odneham. Vsi vemo, kaj se dogaja v klubu. Ne le zame tudi za igralce je trenutni položaj najtežji, v katerem bi se lahko znašli. Izgubili smo nekaj igralcev, imamo kar nekaj nesreče s poškodbami. Če bi kdo rad, da se kaj spremeni na trenerskem položaju, to ni moja odgovornost, ampak od nekoga drugega. Kaj bi lahko spremenili? Lahko bi dodali nekaj igralcev, a veliko sreče pri tem brez denarja. Imamo, kar imamo, razvijati moramo mlade igralce. Mislim, da napredujejo. Nimam občutka, da izgubljam zaupanje svojih igralcev."

"Ne vidim nikogar, ki bi mahal z belo zastavo"

Nemca je precej velik transparent, na račun katerega se je še šalil, češ da nima denarja za odhod domov, spremljal vso tekmo. Po njej je avtorjem sporočil, da jim v prihodnje ni treba zapravljati denarja, pač pa: "Vsak lahko reče, kar hoče. Drugič mi lahko pridejo to povedat neposredno v obraz, s tem nimam težav."

Šalo so zamenjali resnejši toni, v katerih je s prstom spet pokazal na nezavidljiv položaj kluba in še enkrat opozoril, da se ne bo predal: "Ta trenutek moramo najti način, da preživimo. Nekaj stvari je treba rešiti, ko jih bomo, bo življenje za moje igralce lažje. Lahko bi mahali z belo zastavo in se predali, ampak ne vidim nikogar od igralcev, ki bi nehal igrati in se predal."

Kdo se tu dela norca?

Bolj kot sama tekma so bili v torek zanimivi razlogi za to, da prvi vratar Olivier Roy, edini hokejist Olimpije, ki naj bi bil finančno pokrit, ni branil. Segali so od slabega počutja do tega, da je tik pred tekmo poklical in rekel, da ne bo branil, ter trenerjeve različice, da se je v nedeljo pri Dornbirnu poškodoval. Ko je strateg po porazu dobil vprašanje, ali je Kanadčan res tik pred tekmo poklical in sporočil, da ga ne bo med vratnicama, je odvrnil le: "Naslednje vprašanje, prosim."

Zanimivo je tudi, da Olimpijin predstavnik za odnose z javnostmi med tekmo ni vedel nič o tem, da Roy ne bi igral zaradi poškodbe. Še bolj zanimivo pa to, da ni bil edini iz ljubljanskega kolektiva, ki za domnevo poškodbo ne ve. Verjamemo, da nihče ne bo na glas govoril o Nemčiji, kamor naj bi si vratar želel oditi, a če se v klubu že gredo skrivalnice, bi lahko bili razlogi za odsotnost prve hobotnice vsaj enotni.

Ne spreglejte