Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 5. 2015,
9.34

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Belorusija svetovno prvenstvo Ostrava Češka

Petek, 1. 5. 2015, 9.34

5 let, 2 meseca

Črni oblaki nad prvimi nasprotniki Slovencev – ostali brez NHL-ovca in kapetana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nič kaj prijeten začetek SP za Beloruse, ki bodo led v Ostravi prebili v soboto proti risom. Dan pred tekmo so izvedeli, da ne bodo mogli računati na edinega NHL-ovca, ostali pa so tudi brez kapetana.

Zadnje dni je vodstvo beloruske hokejske zveze napelo vse moči v pogajanjih z odgovornimi pri klubu New York Islanders – v prvem krogu končnice lige NHL je na sedmi tekmi izpadel proti Washington Capitals –, da bi najbolj zveneče ime reprezentance Mihail Grabovski lahko pomagal izbrani vrsti.

A njihovi napori so naleteli na gluha ušesa, saj 31-letni napadalec ne bo videl svetovnega prvenstva. Vsaj ne v vlogi, v kateri so si ga želeli, so zapisali na uradni strani beloruske hokejske zveze. Grabovski naj bi dobil navodilo, da je čas za počitek in popolno odpravo poškodb, ki so se mu nabrale med sezono in zaradi katerih je v tem tekmovalnem obdobju izpustil več kot 30 tekem.

Edinega beloruskega NHL-ovca bo na prvenstvu zamenjal Jevgenij Koviršin, sicer član KHL-ovca Severstal Čerepovec.

Kapetan jo je skupil na treningu

Odpoved Grabovskega pa ni bila edina slaba četrtkova novica za Beloruse. Že ob obisku treninga slovenske reprezentance smo izvedeli, da jo je med treningom Belorusije skupil eden od varovancev Dava Lewisa. Izkazalo se je, da je šlo za kapetana, 37-letnega Alekseja Kaljužnega. Za kakšno poškodbo gre in kako resna je, Belorusi niso zapisali, so pa sporočili, da najizkušenejšega člana na tekmi proti Sloveniji ne bo.

Slovenija in Belorusija bosta prvo tekmo odigrali v soboto ob 16.15. Že danes bosta v skupini v Ostravi na sporedu dva obračuna, Finci bodo palice prekrižali z Američani, aktualni prvaki Rusi pa z Norvežani.

Ne spreglejte