Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 11. 2013,
14.29

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Columbus Blue Jackets liga NHL

Nedelja, 3. 11. 2013, 14.29

8 let, 3 mesece

Columbus bo gostil zvezde, Bureju obesili dres pod strop (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodstvo lige NHL je v nedeljo sporočilo, da bo konec januarja leta 2015 tekma zvezd organizirana v Columbusu. V Vancouvru pa so pod strop obesili dres s številko 10, ki jo je nosil Pavel Bure.

Na tekmi med Columbusom in Pittsburghom, ki je pripadla slednjemu, je komisar lige NHL med prvo tretjino razveselil navijače, da bo organizacija tekem zvezd (t. i. all-star game) leta 2015 pripadla prav franšizi Columbus Blue Jackets. ''To je dobra priložnost, da svet spozna naše mesto. Dogodka se že veselimo, saj bodo vsi najboljši hokejisti na svetu v Columbusu. Seveda bomo pripravili rdečo preprogo. Obljubljamo, da se bodo vsi, ki si bodo spektakel ogledali, dobro zabavali in spoznali, kako čudovito je mesto Columbus,'' je po objavi novice s ponosom razlagal župan mesta Michael B. Coleman.

To bo tudi prva tekma zvezd po letu 2012, saj je bil letos atraktivni vikend odpovedan zaradi stavke, prihodnje leto pa prav tako tekme ne bo, saj je olimpijsko leto. Tako je bilo ogromno zanimanja za organizacijo, pri Columbusu pa so bili najbolj prepričljivi in zasluženo dobili prireditev, ki bo na sporedu 24. in 25. januarja.

Legendarnega ruskega napadalca Pavla Bureja pa je doletela posebna čast. Številko 10, ki jo je nosil na dresu, ko je igral za klub Vancouver Canucks, so namreč upokojili in je v tem kanadskem moštvu ne bo nosil noben več. ''Ko sem stal sredi ljudi in je zame navijalo 20 tisoč navijačev, sem se počutil, kot da spet igram,'' je bil po slovesnosti poln čustev 42-letni nekdanji ruski napadalec, ki je za Vancouver igral sedem sezon, nato pa še nosil dres Floride in ekipe New York Rangers. Skupaj je v ligi NHL odigral 766 tekem in dosegel 848 točk. ''Ne morem verjeti, da je minilo že skoraj 22 let, odkar sem odigral za Vancouver prvo tekmo v ligi NHL. Tega ne bom nikoli pozabil. To, da ti upokojijo številko, je morda največja čast, ki te lahko doleti. Zares sem hvaležen,'' je še dejal Bure, ki se je pridružil izbrani skupini igralcev, ki so jih pri kanadski franšizi počastili z upokojitvijo številke. Do zdaj je ta čast doletela še Šveda Markusa Naslunda (leta 2010 so upokojili številko 19), Kanadčana Trevorja Lindena (leta 2008 upokojili številko 16) in Stana Smyla (leta 1991 so upokojili številko 12).

Ne spreglejte