Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2016,
16.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NHL Washington Capitals Toronto Maple Leafs

Torek, 1. 3. 2016, 16.20

7 let, 12 mesecev

Chicago se je znesel nad Rdečimi krili, Washington pa komaj ugnal ekipo z repa lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Chicago je ponoči s 5:2 osramotil Rdeča krila iz Detroita, Washington je s 3:2 odpravil Toronto, Rački pa so v loteriji kazenskih strelov s 3:2 premagali Montreal.

V severnoameriški profesionalni hokejski ligi so bile v sredo odigrane tri tekme. Najboljši na prvenstveni razpredelnici, Washington, je doma s 3:2 premagal najslabšega, Toronto, Anaheim je z istim izidom po kazenskih strelih ugnal Montreal, edino zmago v gosteh pa so zabeležili hokejisti Chicaga, s 5:2 so bili boljši od Detroita.

Washington le še dve točki od magične stotice Washington je zabeležil 47. zmago v sezoni, s katero le še za dve točki zaostaja za mejo 100 osvojenih točk. A tekma med prvim in zadnje uvrščenim moštvom severnoameriške lige je še enkrat dokazala, da pred začetkom tekme tudi najboljši proti najslabši ekipi ne more kar vknjižiti točk. Toronto je domače namučil, po zaostanku 0:2 - drugi gol na tekmi in svojega 41. v sezoni je dosegel najboljši strelec lige Rus Aleks Ovečkin, je izenačil, a vsaj točko mu je preprečil gol Matta Niskanena, ki je bil uspešen ob igralcu več na ledu. T. J. Oshie je pri vseh treh golih Washingtona podal, zanimivo pa je, da so Ovečkin in kolegi dobili vseh 19 tekem, v katerih so vodili po prvi tretjini.

Uspešen je bil tudi drugi najboljši strelec lige in najučinkovitejši igralec lige Patrick Kane. Pri zmagi njegovega Chicaga je prispeval gol in dve podaji, slednji je prispeval pri dveh golih Artemija Panarina. Za Kana je bil to 37. gol v sezoni, kar je že zdaj njegov rekord kariere. Izkazal se je tudi gostujoči vratar Corey Crawford, ubranil je 31 strelov.

Anaheim nadaljuje z zmagovito serijo, zmaga po kazenskih strelih proti Montrealu je bila že njihova deveta v nizu. Montreal je na tekmi dvakrat vodil, obakrat jih je v vodstvo popeljal Alex Galchenyuk, a so domači dvakrat izenačili, drugič je to uspelo Coreyju Perryju, ki je s 27. golom v sezoni svoji ekipi zagotovil podaljšek. V njem golov ni bilo, odločilnega pri kazenskih strelih pa je prispeval Jakob Silfverberg.

Ne spreglejte