Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 4. 2013,
17.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NHL Dallas Stars Chicago Blackhawks

Sobota, 13. 4. 2013, 17.09

8 let

Chicago premagal Dallas, tekma v Bostonu odpovedana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na torek se je v ligi NHL igralo 7 tekem. Chicago ja na zmagovitem pohodu zaustavil Dallas. Chicago Blackhawks je slavil s 5:2, Colorado po podaljških ugnal Blue Jackets.

Hokejisti Chicaga so v zahodni konferenci severnoameriške profesionalne hokejske lige le še dve točki oddaljeni od najboljšega položaja pred končnico. V domačem dvoboju z Dallasom so zmagali s 5:2, to je bila njihova 33. zmaga v sezoni, z njo so šest krogov pred koncem rednega dela drugouvrščeni ekipi konfrence Anaheimu ušli na 11 točk prednosti.

Dvoboj med Chicagom in Dallasom je bil obračun ekip, ki sta pred njim zmagali petkrat zapored. Vsekakor je bil bolj pomemben za goste, ki se še borijo za vstop v končnico, a v Chicagu so ostali praznih rok. Jamie Benn jih je z dvema goloma sicer dolgo časa držal v igri, v tretji tretjini je namreč izid izenačil, a do konca so domači zadeli trikrat, zadnji gol je s strelom v nebranjeno mrežo dosegel Slovak Marian Hossa, ki je k zmagi svoje ekipe prispeval tudi dve podaji.

Montreal, ena od treh ekip, ki že ima vozovnico za končnico, je tokrat zabeležil drugi zaporedni poraz. Na svojem ledu je moral priznati premoč Philadelphii, ekipa z zgolj teoretičnimi možnostmi za "play off" je zmagala kar s 7:3. Junak dvoboja je bil Scott Hartnell, dosegel je tri gole.

Napadalec Vancouvra Ryan Kesler je letos zaradi dveh različnih poškodb zamudil 31 tekem, po vrnitvi na igrišča pa kaže odlično formo. V dvoboju z Nashvillom, ki so ga Canucks dobili s 5:2, je dosegel dva gola. Nashville po porazu nima več možnosti za uvrstitev v končnico. Tako kot ne tudi Colorado, ki je kljub dvema goloma Codyja McLeoda po podaljšku izgubil obračun s Columbusom (3:4). Odločilni gol je dosegel Nick Foligno.

Z istim izidom kot Columbus je v Calgaryju zmagala Minnesota, za katero je dvakrat zadel Jason Pominville. Pomembno zmago je zabeležil San Jose, s 4:0 je bil boljši od Phoenixa. Najmanj golov v ponedeljkovih tekmah je padlo v Torontu, kjer so domači z 2:0 ugnali New Jersey, oba gola so dosegli v zadnjih sedmih minutah tekme.

Zaradi tragedije na bostonskem maratonu je bila odpovedana tekma med Boston Bruins in Ottawa Senators.

Ne spreglejte