Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 1. 2016,
16.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NHL Chicago Blackhawks Patrick Kane

Četrtek, 14. 1. 2016, 16.10

7 let, 12 mesecev

Chicago na krilih Kana do nove zmage, Kopitar še ni oddal podpisa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvaki iz Chicaga so po hat-tricku Patricka Kana s 4:1 premagali Toronto, zmagali desetič zapored in prevzeli vodstvo na zahodu. S tremi zadetki je zmago Tampi priboril Vladislav Namestnikov.

Najbolje plačani hokejist v ligi NHL je dosegel šele svoj prvi "hat-trick" v rednem delu sezone. "Morda je bila moja krivda, da ga do zdaj še ni dosegel, saj po navadi ob takšnem vodstvu ne igramo toliko nanj," je po deseti zaporedni zmagi povedal "Coach Q", ki je na večni lestvici trenerskih zmag pred dnevi skočil na drugo mesto. Več zmag od Joela Quennevilla ima kot trener le Scotty Bowman (1.244). Patrick Kane je sodeloval prav ob vseh zadetkih, zadel je za 1:0, 2:0 in 4:1, podal pa za 3:0, ko je bil na pravem mestu odlični ruski napadalec Artemij Panarin. Z istim rezultatom je Boston premagal Buffalo.

Tri zadetke enega igralca so videli tudi na Floridi, kjer je domačim zmago s 5:4 nad Pittsburghom prinesel Vladislav Namestnikov. Za 23-letnega Rusa je bil to prvi hat-trick v karieri, prav on pa je Sidneyja Crosbyja in druščino potopil v podaljšku. Podaljšana igra je zmagovalca odločila tudi na obračunu Caroline in Vancouvra, ki mu je zmago v 64. minuti z drugim zadetkom na tekmi prinesel Bo Horvat. Dvajsetletnik je po Tonyju Tantiju (1984) postal drugi najmlajši član Vancouvra z zadetkom v podaljšku v rednem delu sezone.

Z nogometnih 1:0 je slavil Winnipeg, v dresu katerega je mrežo Minnesote že v četrti minuti zatresel Blake Wheeler in bil na koncu edini strelec na tekmi, na kateri sta se izkazala oba vratarja. Connor Hellebuyck je zaustavil vseh 24 strelov divjakov, Devan Dubnyk pa 25 od 26 Winnipega.

Na zadnji tekmi večer je Anaheim presenetil Dallas Stars, ki je zdrsnil na drugo mesto zahodne konference.

Anže Kopitar in soigralci bodo na delu danes ob 22. uri po slovenskem času, ko bodo gostili Ottawo.

Ne spreglejte