Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 1. 2012,
22.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Orli Znojmo

Torek, 10. 1. 2012, 22.05

8 let

Četrta zmaga Znojma nad Jesenicami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 39. kroga lige Ebel izgubili s češko ekipo Orli Znojmo s 3:5 (1:1, 1:0, 1:4).

Jeseničani so v prejšnjem krogu prvi preizkusili letošnjo izvedbo "hokejske vročice" v Zagrebu (Medveščak igra serijo tekem v veliki dvorani Arena pred 15.000 gledalci) ter po dobrem boju izgubili šele v zadnji tretjini, tokrat pa so doma gostili češke novince. Znojmo je v zadnjem krogu že namučilo Tilio Olimpijo - Ljubljančani so bili danes prosti - in izgubilo šele po kazenskih strelih. Na Jesenicah pa so v četrti medsebojni tekmi zmagali še četrtič.

Jeseničani so po odhodu peterice tujcev sredi novembra prvič igrali v polni postavi, saj se je po poškodbi v moštvo vrnil Anže Kuralt. Železarji so bili v uvodu tekme neuspešni ob prvi priložnosti z igralcem več. V dvoboju na štiri oči z Anttijem Puso je bil zmagovalec češki vratar Filip Landsman. Sredi prve tretjine so slovenski prvaki pritisnili na vrata gostov in tudi povedli, najbolj spreten pred golom je bil Marjan Manfreda. To je bil prvi gol Jeseničanov po 154 minutah strelske suše. Michal Fikrt je bil na mestu po nevarnem strelu Adama Havlika. Orli pa so izenačili v 19. minuti po hitri kombinaciji in golom Lubomirja Štacha.

Železarji so z zadetkom končali že prvi resnejši napad v drugi tretjini. Po lepi podaji Puse je v 25. minuti svoj prvi gol v rdečem dresu zabil Branislav Bendik. Žiga Grahut je poskušal ob igralcu več, Landsman pa ni dovolil zadetka, podobno je bilo ob strelih Andreja Židana in Jana Berčiča.

V zadnji tretjini pa so gostje v pičlih treh minutah spremenili potek tekme. V 46. minuti je Fikrt še rešil zadetek po samostojnem prodoru Jana Sede, v nadaljevanju akcije pa je od daleč v polno zadel Antonin Borut. Slabe pol minute pozneje so Čehi prvič vodili. Zmedo v jeseniški obrambi je s svojim drugim golom na tekmi izkoristil Štach. Kazen za neučinkovitost domačih z igralcem več je sledila, ko je na drugi strani v 48. minuti po protinapadu zadel še Aleš Stanek. V 54. minuti je Luka Tošič le presenetil pokritega Landsmana z navidez nenevarnim strelom od daleč in poskrbel za priključek. V zadnji minuti je Fikrt prepustil svoje mesto šestemu igralcu v polju, a je Jiri Beroun sam zadrsal pred prazna vrata domačih in postavil končni izid.

V naslednjem krogu v petek bodo Jeseničani prosti, v nedeljo pa se bodo pomerili s Sapo Fehervar.

Ne spreglejte