Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 1. 2015,
22.35

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
liga NHL Dominik Hašek

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 1. 2015, 22.35

2 leti, 5 mesecev

Buffalo se je poklonil Dominatorju (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V ligi NHL je bilo v noči na sredo odigranih deset tekem. Vodilni predatorji iz Nashvilla še naprej ostajajo na vrhu zahodne konference, velike pozornosti pa je bil deležen Dominik Hašek.

Hokejisti Nashvilla so na domačem ledu premagali Vancouver z izidom 5:1. Najuspešnejši na ledu je bil Colin Wilson, ki je prispeval dva gola in dve podaji. V tretji tretjini tekme je moral zaradi poškodbe z ledu prvi vratar Pekka Rinne, ki je do tedaj ubranil 20 strelov na gol, zelo dobro pa ga je v vratih nadomestil Carter Hutton. "Moje delo je, da sem pripravljen v vsakem trenutku. Psihološko se moraš pripraviti tako, kot da bi branil na vsaki tekmi. To je del našega posla," je po tekmi povedal Hutton.

Za Nashville je bila to četrta zaporedna zmaga in ostajajo na vrhu lestvice zahodne konference.

Četrto zaporedno zmago so zabeležili tudi igralci Bostona, v domači dvorani so s 4:3 premagali Tampo. Dva gola za Boston je dosegel 18-letni Čeh David Pastrnak, pri gostih pa je enak dosežek uspel Stevenu Stamkosu, ki se je s 25. golom v sezoni prebil na tretje mesto lestvice strelcev. Gol več imata v svoji zbirki le Tyler Seguin in Rick Nash.

Še za zmago dlje od serije Nashvilla in Bostona traja serija zmag St. Louisa, ki je tokrat s 4:2 premagal Edmonton. Pravi festival golov pa so videli gledalci v Winnipegu, kjer so domači Jets kar z 8:2 ugnali Florido. Kar štiri gole je dosegel Mathieu Perreault, kaj takega mu v karieri pred tem še ni uspelo. Domači trener Paul Maurice je bil po tekmi zadovoljen tudi zaradi jubileja, to je bila njegova 500. zmaga v NHL.

Podobno točo golov kot v Winnipegu so uprizorili tudi igralci v Pittsburghu, kjer so domači pingvini s 7:2 nadigrali Minnesoto, a na tej tekmi posamezniki niso izstopali, nihče ni dosegel več kot enega gola. Dallas je s 5:4 ugnal Ottawo, San Jose s 3:2 Arizono, derbi med newyorškima ekipama je s 3:0 pripadel Otočanom, Detroit je s 3:1 premagal Buffalo, edino tekmo, ki se ni končala po rednem delu, pa so odigrali hokejisti Caroline in Colorada, po streljanju kazenskih strelov so jo s 3:2 dobili domači.

Hašek se je pridružil legendam Buffala

Poseben dan je bil to za Buffalo Sabres in njihovega legendarnega vratarja Dominka Haška, čigar številko 39 so upokojili v torek. Več kot 19 tisoč gledalcev v dvorani First Niagara Center je pospremilo pot Dominatorjeve – vzdevek so Hašku nadeli med obdobjem pri Buffalu, kjer je dominiral med čuvaji mreže – številke v družbo že "upokojenih" Tim Horton (2), Rick Martin (7), Gilbert Perreault (11), Rene Robert (14), Pat LaFontaine (16) in Danny Gare (18).

"To, da se bosta ime in številka pridružili skupini hokejskih legend, mi nariše nasmeh na obraz in me spomni na vse tekme, ki sem jih odigral za to čudovito franšizo. Potreben je več kot le en človek, da narediš dobro hokejsko kariero, zato sem presrečen, da sem večino let igral prav za vas. Mislim, da se ne bom nikoli naveličal poslušanja navijačev Buffala. Vaša neomajna podpora nas je gnala, da smo naredili velike stvari. Vaše podpore sem vesel tako kot vseh nagrad, ki sem jih prejel," je danes 49-letni Čeh nagovoril privržence kluba, pri katerem je preživel skoraj desetletje.

Med sezonama 1993/94 in 2000/01 je osvojil kar šest nagrad za najboljšega vratarja lige (Vezina Trophy), leta 1998 si je še drugič prislužil nagrado za najkoristnejšega hokejista lige (Hart Trophy). V bogato zbirko nagrad je dodal dva Stanleyjeva pokala, a nobenega ni osvojil z Buffalom, s katerim je najdlje prišel leta 1999, ko jih je v velikem finalu premagal Dallas. Leta 2002 in 2007 je naslov prvaka lige NHL slavil z Detroit Red Wings, ob tem pa postal prvi evropski vratar, ki je Stanlejyev pokal osvojil kot prvi vratar svoje ekipe. Prav z Detroitom se je zadnje moštvo vzhoda Buffalo spopadlo v torek in izgubilo z 1:3.

Ne spreglejte