Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 7. 2015,
21.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

David Rodman legionarji priprave

Petek, 24. 7. 2015, 21.44

8 let

Bolečine še niso preteklost, na vso moč še ne gre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
David Rodman bo preteklo sezono, katere del mu je vzela poškodba, raje čim prej pozabil. Napadalec, ki je trenutno brez kluba, se pripravlja na novo in računa, da bo do uvoda sezone roka povsem zdrava

Februarja mu je na obračunu med Gradcem in Innsbruckom ob nesrečnem naletu zagodla poškodba levega zapestja, zaradi katere je moral predčasno končati klubsko sezono in izpustiti reprezentančni vrhunec, svetovno prvenstvo. David Rodman še ne more povsem odmisliti poškodbe, saj ga bolečina še vedno spremlja, a Gorenjec, ki te dni nabira kondicijo, verjame, da bo še pred začetkom novega tekmovalnega obdobja roka pripravljena na največje napore.

V reprezentančni družbi

"Glede na to, da še ne vem, kje bom igral, je malce težko, ampak priprave morajo iti naprej. Podobno kot vsako leto. Na suhih treningih sem večinoma sam, pridruži se mi tudi Boštjan Goličič in občasno še kdo. Poskušamo se poiskati, kolikor se le lahko, saj je res lažje delati, če je malo družbe, a ko ne gre, delam sam. Ob suhih pripravah smo že tudi malo na ledu, po navadi trikrat na teden drsamo na Bledu," se je priprav dotaknil slovenski reprezentant, ki mu na ledu, kjer za zdaj še nimajo pravih treningov, družbo med drugim delajo Robert Sabolič, Tomaž Razingar, Andrej Hočevar, Matic Podlipnik, Boštjan Goličič.

Na ledu še boli

In prav na ledeni ploskvi 31-letnik čuti največ posledic poškodbe: "Še vedno me boli, sploh na ledu bolečino veliko bolj občutim. Če je na suhih treningih že veliko bolje, pa me ob strelih in podajah še kar boli, tako da na vso moč za zdaj še ne treniram.

Res je bila to take vrste poškodba, po kateri traja kar nekaj časa, da jo povsem saniraš, ampak računam, da bi moralo biti do začetka sezone vse v redu."

Minimalne možnosti

Do začetka večine evropskih lig je še zelo dober mesec, v katerem Davida čaka iskanje delodajalca. Lansko sezono je začel v drugi švedski ligi pri Oskarshamnu, ta mu je sredi januarja pomahal v slovo in se preselil v bližnji Gradec. Panterji in napadalec so imeli po sezoni možnost podaljšanja sodelovanja, a niso našli skupnega jezika. Je torej zgodba s klubom z avstrijske Štajerske, kjer bo tudi v prihodnje pomočnik Ivo Jan, povsem končana?

"Ni še povsem končana, a nekako nismo našli skupne besede, tako da so možnosti, da bi ostal tam, res minimalne," pravi naš sogovornik, ki je v Gradcu preživel premalo časa, da bi občutil pritisk zaradi neuspehov zadnjih dveh sezon, ko klub ni videl končnice, je pa občutil, da je organizacija "malo šepala in bi morali nekatere stvari urediti, saj nekatere niso delovale, kot bi morale".

Še brez konkretne ponudbe

V teh vročih dneh se torej poleg treningov ukvarja tudi z vprašanjem klubske prihodnosti, ki je še v megli. "Nekaj ekip naj bi bilo sicer zainteresiranih, a na mizi nimam konkretne ponudbe, da bi ta trenutek lahko rekel da ali pa ne," pravi David in doda, da se zanj zanimajo tudi iz lige EBEL, ne izključuje pa možnosti selitve v drugo nemško ligo, v kateri sta v sezoni 2012/13 z Marcelom postala prvaka z Bietigheimom.

A malo verjetno je, da bi ga lahko spet spremljali skupaj z bratom, saj je Dresden, kjer bo igral Marcel, že precej zapolnjen. Kaj pa vrnitev na Švedsko? Oskarshamn, ki ga je zapustil med sezono, ga je v preteklosti že znal prepričati, da se je vrnil. "Nikoli ne reči nikoli, tako da bomo videli, a če že, raje v drugo ekipo," se Rodman zaveda, da se zarečenega kruha največ poje, ob koncu pa je besedo namenil še novemu selektorju Niku Zupančiču: "Z njim sem se vedno dobro razumel. Mislim, da bi lahko bil dobra zamenjava."

Ne spreglejte