Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2015,
11.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija Graz 99ers liga EBEL Roland Kaspitz

Nedelja, 29. 11. 2015, 11.10

6 let, 7 mesecev

Bo zaradi finančne suše pobeglima Kanadčanoma sledil še en zmaj?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Olimpije serijo petih gostovanj začenjajo v Gradcu, kjer upajo na prvi zadetek po 204 minutah. Roland Kaspitz, ki ni edini, upa tudi na sveže denarno nakazilo.

Ljubljanski tabor se po minimalnem petkovem porazu s Celovcem (0:1) odpravlja na gostovanje na Štajersko, kjer mu bo nasproti stal Gradec. Obe moštvi sta močno oddaljeni od šestega mesta, ki vodi neposredno v končnico. Če je Olimpija svojo priložnost praktično že zapravila, panterji Iva Jana še lahko upajo, a je 13 točk zaostanka za Bolzanom kar velik zalogaj. Zmaji bodo pri slovenskih branilcih Sabahudinu Kovačeviću in Alešu Kranjcu iskali prvi zadetek po 204 minutah strelskega posta – zadnjega so dosegli pred več kot tednom dni, ko je v Tivoliju padel Bolzano.

"Trenutno smo sredi strelske suše, kar je res slabo, saj smo na zadnjih dveh tekmah igrali bolje. To bomo morali razrešiti kar se da hitro. V Gradcu smo to sezono že igrali dobro (Olimpija je pri Gradcu zmagala v podaljšku z 2:1, op. a.). Treba bo biti soliden v obrambi, potrpežljivo čakati na svoje priložnosti in jih tudi izkoristiti," pred srečanjem razmišlja branilec Boštjan Groznik, ki bo s soigralci pogrešal poškodovane Andreja Hebarja, Mateja Hočevarja, Tomaža Trelca in Aljaža Uduča.

Če se stvari ne bodo spremenile, bo moral poiskati nekaj novega

A bolj kot strelska suša skrbijo finančne težave kluba, ki niso nobena skrivnost. Pred tednom sta si tako novi sredini poiskala Stefan Chaput in Guillaume Desbiens, v petek pa je na Olimpijine skrbi s prstom pokazal tudi trener Fabian Dahlem. Nemec je na vprašanje, ali gre v zmajevem taboru kljub vsem težavam pričakovati kakšno novo ime, odvrnil: "Najprej naj bodo igralci, ki so tu, plačani v celoti."

Isti dan je na pereče probleme opozoril tudi veteran Roland Kaspitz. Prvi Avstrijec, ki je v ligi EBEL podpisal za neavstrijsko moštvo, je v pogovoru za Kleine Zeitung najprej še enkrat izrazil obžalovanje, da imajo severni sosedi raje Severnoameričane kot domače igralce, nato pa se dotaknil še izplačil pri Olimpiji. "Ne morem igrati zastonj. Če se stvari ne bodo spremenile, bom moral pogledati naokoli in najti nekaj novega," je bil odkrit izkušeni napadalec. Očitno bolj, kot je bil v pogovoru za Sportal na začetku novembra predsednik Olimpije Marko Popovič, ki je dejal, da naj bi bili z izplačili nekje na polovici, medtem ko po tivolskih hodnikih krožijo informacije, da je večina fantov dobila precej manj. Da, tudi letos se obeta pestra zima …

Ne spreglejte