SiolNET. Sportal Hokej
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Blaž Gregorc ostaja na Češkem, a bo menjal klub

0,83

termometer

 | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Še en slovenski reprezentant, ki je pomagal na pravkar končanem SP v Katovicah, je zamenjal klub. Branilec Blaž Gregorc je med češko elito našel novega delodajalca. Iz Pardubic se seli k Mountifeld Hradec Kralove.

Po treh sezonah pri Pardubicah se Blaž Gregorc poslavlja od kluba, s katerim je spoznal najkakovostnejšo češko ligo. Še naprej bo drsal med češko klubsko smetano, a v prihodnje bo nosil dres Mountfield Hradec Kralove iz istoimenskega mesta, le slabe pol ure vožnje oddaljenega od njegovega nekdanjega hokejskega domovanja.

 

Mountfield HK je v zadnji sezoni za razliko od Pardubic, ki so se morale bojevati za obstanek, redni del končal na tretjem mestu Extralige. Njegovo pot je nato v četrtfinalu zaustavila Mlada Boleslav Mitje Robarja. Po koncu sezone se je vodstvo odločilo za prevetritev in pomladitev ekipe. Z novim valom igralcev se je organizaciji za prihodnjo sezono pridružil tudi 26-letni Blejec.

 

"Trenerji so si zaželeli sprememb v branilskih vrstah. Oba branilca sta bila med najboljšimi pri Pardubicah (od tam se je z Gregorcem preselil še Slovak Martin Štajnoch, op. a.) in zainteresirana za igranje pri nas, tako da smo se hitro dogovorili," je prihod branilskega para za uradno spletno stran komentiral generalni direktor kluba.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin