Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 11. 2013,
10.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Matjaž Kopitar risi Klemen Pretnar Andrej Tavželj

Četrtek, 7. 11. 2013, 10.41

7 let, 12 mesecev

Belorusi niso pozabili ''izgubljenih'' petih krogov , "risi" pa ne Stockholma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska hokejska reprezentanca bo ob 14.30 proti Belorusiji odprla zadnji pripravljalni turnir pred Sočijem. V slovenskem taboru so pripravljeni na KHL-ovsko zasedbo, ki išče zmagovalno pot.

Pred "risi" je eden zadnjih pravih preizkusov pred februarskim darilom, ki so si ga podarili v danskem Vojensu. V kraju, ki današnjim nasprotnikom ni ostal v lepem spominu. Natanko pred devetimi meseci so namreč varovanci Matjaža Kopitarja v Hamletovi deželi z zmago s 4:2 nad Belorusi začeli zmagovalni pohod proti olimpijskim sanjam. A tudi Slovenci bi lahko popoldansko srečanje izkoristili za maščevanje, saj je spomin na peti maj in Stockholm še kako svež. "Čeprav gre za prijateljski turnir, mislim, da je dovolj čustev, saj tudi mi nismo pozabili, kaj so nam Belorusi prizadejali na Švedskem. Tudi motivacija je na zelo visoki ravni, saj gre za zadnji turnir pred olimpijskimi igrami," se je k obračunu ozrl dolgoletni član naše izbrane vrste Andrej Tavželj. Pa čeprav je beloruska reprezentanca dodobra spremenjena in pomlajena, na seznamu novega, starega selektorja Glena Hanlona je polovica hokejistov, ki na svetovnem prvenstvu na Švedskem ni dobila priložnosti (takrat jih je vodil še Andrej Skabelka), se Klemen Pretnar zaveda njihove želje po zmagi: "Belorusi pridejo vedno z močno ekipo, vedno so željni zmag. Izredno veliko drsajo in so tehnično dobro podkovana ekipa. Verjamem, da nam bodo želeli še kaj vrniti, ker mislim, da jih še vedno malo boli poraz na Danskem." Vrnili ali ne, Hanlon si najbolj želi, da bi trenutno 14. reprezentanca sveta, ki so jo v preteklih mesecih pretresali takšni in drugačni dogodki (med drugim dvoletna prepoved igranja Andreja Mihaljova, ki je februarja na Danskem ''padel'' na kontroli dopinga), spet našla zmagovalno miselnost: "Imamo tri cilje, ki jih želimo doseči. Želimo osnovati jedro ekipe, okoli katerega bomo v prihodnosti gradili. Naši igralci se morajo zavedati, da so neprestano na preizkusu, od katerega bo odvisno, ali bodo igrali na prihajajočem svetovnem prvenstvu (gostila ga bo Belorusija, op. a). In kot zadnje, spet moramo vzpostaviti zmagovalno atmosfero."

"Verjamem, da bo vsak poskušal najbolje pokazati to, kar zna"

"Mislim, da je tukaj star, nov veter s prihodom novega trenerja, ki je že vodil belorusko reprezentanco. Oni so nekoliko zašli s poti, zdaj pa želijo priti nazaj. Očitno z nekaterimi stvarmi niso bili zadovoljni, morda ni bilo discipline, zdaj pa pričakujejo več," se je menjave na beloruskem trenerskem položaju na hitro dotaknil Matjaž Kopitar in se raje posvetil svojim varovancem, za katere verjame, da se bodo, predvsem mladi, poskušali dokazati: "Treningi so potekali brez problema, tudi nobenih poškodb ni bilo. Mislim, da smo se kar dobro pripravili na ta turnir. Čeprav smo imeli za priprave malo časa, med nami ni prevelikih neznank. Mislim, da se fantje vsi dobro zavedajo, kakšna je njihova naloga in kakšen status imajo tukaj. Verjamem, da bo vsak poskušal najbolje pokazati to, kar zna."

Slovenija, v vratih katere bo tekmo začel Robert Kristan, in Belorusija se bosta srečali že 14, razmerje v zmagah pa je za zdaj krepko na strani Belorusov. Kdo se bo veselil tokrat, bo znano malce pred 17. uro, tekma se namreč začne ob 14.30. Spremljali jo bomo tudi na Sportalu.

Ne spreglejte